Τελευταίες Ειδήσεις

Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι


Η Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι της Γ.Γ.Α 2019-2020 είναι η πρώτη ανάλογη Σχολή που διοργανώνεται στη χώρα μας σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην έναρξη της Σχολής παρέστησαν ο Διευθυντής Σχολών Προπονητών της Γ.Γ.Α. Δρ Κάκκος Βασίλης, ο Διευθυντής της Σχολής Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ κ Κουθούρης Χάρης και ως εκπρόσωπος της ΕΟΟΑ ο Δρ Βουτσελάς Βασίλης. Τη Σχολή επίσης χαιρέτισαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής κ Παπαϊωάννου Θανάσης και ο Πρόεδρος της Σχολής Καθηγητής κ Διγγελίδης Νικόλαος οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη υλοποίηση της Σχολής στο ΤΕΦΑΑ και προτίθεται να διατηρήσουν δεσμούς με τους μέλλοντες προπονητές σε οποιαδήποτε επιστημονικά πεδία αφορούν στην έρευνα.
Τη Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α. παρακολουθούν 40 άτομα από συλλόγους όλης της χώρας, από Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Αθήνα, Κρήτη και Καλύμνου με σημαντικές μέχρι στιγμής προπονητικές αθλητικές διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Η επιτυχής αποφοίτηση των υποψηφίων προπονητών θα δώσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης τη δυνατότητα ανάπτυξης των αθλημάτων της Αγωνιστικής Αναρρίχησης και του Ορειβατικού Σκι καθώς έχει προγραμματισθεί να περιληφθούν ως Ολυμπιακά αγωνίσματα στις επόμενες Θερινές και Χειμερινές Ολυμπιάδες.

Το πρώτο μέρος των διά ζώσης θεωρητικών μαθημάτων της Σχολής Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Ορειβατικού Σκι της Γ.Γ.Α. έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από 28 Σεπ έως 4 Οκτωβρίου 2019 με διδακτικό προσωπικό κυρίως προερχόμενο από τους καθηγητές των ΤΕΦΑΑ όπως τον κ Κουθούρη Χαρίλαο, τον κ Τζιαμούρτα Θανάση, τον κ Σούλα Δημήτρη, την κ Ζήση Βασιλική, την κ Μπεκιάρη Αλεξάνδρα, τον κ Πατσιαούρα Αστέριο, τον κ Βουτσελά Βασίλη καθώς και τον Δρ Πραντσίδη Δήμο, τον κ Παππά Άγγελο, τον κ Γούλα Βάιο, τον MSc κ Γιαννακόπουλο Ιωάννη και την κ Κερασίδου Στέλλα εκπρόσωπο της ΕΟΟ.
Ο Διευθυντής της Σχολής δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος με την πορεία της Σχολής και την επίδοση των σπουδαστών. Το επόμενο στάδιο των θεωρητικών μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών.
Το δεύτερο μέρος της Σχολής αφορά την παρακολούθηση 14 ημερών πρακτικών μαθημάτων στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2020. Η εκπαίδευση για μεν το Ορειβατικό σκι θα γίνει στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας και του Παρνασσού, ενώ για την Αγωνιστική Αναρρίχηση σε αναρριχητικές πίστες της Αθήνας και της Κατερίνης. Η Σχολή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στο τέλος του Μάη του 2020 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων των υποψηφίων προπονητών σε θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.