Τελευταίες Ειδήσεις

Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στην Ε.Ε. για τη συνέχιση του πρωτοποριακού προγράμματος Balkan Med






Παρέμβαση  στις Βρυξέλες για  τη συνέχιση του Διακρατικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Balkan Med 2014-2020» και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-20127 έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστας Αγοραστός. Με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ. Αγοραστός εκφράζει την  πλήρη υποστήριξη  εκ μέρους της ΕΝΠΕ, της συνέχισης αυτού του  πρωτοποριακού  Προγράμματος  Εδαφικής Χωρικής Συνεργασίας. Το οποίο  καλύπτει μία πολύ σημαντική χωρική ενότητα της Νότιο – Ανατολικής Ευρώπης, με επιλέξιμη περιοχή ολόκληρη την επικράτεια  πέντε  χωρών: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία και  Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε την υλοποίηση του ήδη από το 2016 και παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλή απορροφητικότητα και σημαντικά αποτελέσματα.  Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο το οποίο κεφαλαιοποιεί τις εμπειρίες των προηγούμενων Προγραμματικών Περιόδων, υποστηρίζοντας και  διευκολύνοντας παλαιές και νέες συνεργασίες μέσα σε ένα εκτεταμένο γεωγραφικό πλαίσιο.


«Ο σχεδιασμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να έχει ως κατεύθυνση την εμβάθυνση και επέκταση της Συνεργασίας. Η Νότια Βαλκανική και η Ανατολική Μεσόγειος θα πρέπει να υποστηριχθεί με πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, οι οποίοι θα οδηγήσουν την περιοχή παρέμβασης προς την  Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσα από την ανάδειξη ευκαιριών και ουσιαστικής συνεργασίας».

«Η ΕΝΠΕ στηρίζει αυτή την προσπάθεια και είναι βέβαιη, πως η συνέχιση του Προγράμματος Balkan Med και η πιθανή  επέκτασή του θα εξυπηρετήσουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών των Βαλκανίων και της Μεσογειακής λεκάνης, καθώς και τις προκλήσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί σε διακρατικό πολιτικό επίπεδο» αναφέρει στην επιστολή του ο κ Αγοραστός.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.