Τελευταίες Ειδήσεις

4ος ΑΓΩΝΑΣ Scramble ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟ.ΛΕ.Κ 06/10/2019 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ «ΠΡΟΤΥΠΟ» διοργάνωσης… με «ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» συμμετοχές..!!!


Με προετοιμασία ενός και πλέον μήνα  και με σύμμαχο τον καιρό των τελευταίων ημερών που δημιούργησε ένα εκπληκτικό τερέν , 39 αναβάτες στηθήκαν στην εκκίνηση του 4ου αγώνα Scramble για το Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας στην Καλαμπάκα.
    Η οργάνωση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πραγματοποίησε έναν αγώνα «ΠΡΟΤΥΠΟ» για τα δεδομένα των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα. Τα χρονόμετρα στήθηκαν , η υδροφόρα έβρεξε την πίστα motocross και ενώ ο Θοδωρής Φορτουνης με τον Χρήστο Αυγερο , από το γυμναστήριο “SPARK” , έκαναν «ζέσταμα» με πρωινή γυμναστική στους αθλητές  οι 22 κριτές πήραν την θέση τους για τον έλεγχο της διαδρομής. Οι πολλοί θεατές είχαν αρχίσει από νωρίς να καταφθάνουν στον χώρο και να αναζητούν το σημείο που θα τους προσφέρει την καλύτερη θέαση του αγώνα .Μαζί τους και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μετεώρων κ. Νίκος Φώλινας (Έργων) & κ. Δημήτριος Κόττης (Αγροτικής Ανάπτυξης) συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Αθανάσιο Σινάνη , οι οποίοι έδωσαν ο καθένας από μια εκκίνηση από  τις 3 που έγιναν στον αγώνα , κατεβάζοντας την καρό σημαία. Με το πρόγραμμα να κυλαει κανονικά ο Τεχνικός Έλεγχος τελείωσε στις 10:25 και μετά την προαναφερόμενη γυμναστική οι Αθλητές στις 10:55 συγκεντρώθηκαν στο park ferme για την ενημέρωση τους σχετικά με την διαδρομή και στις 11:00 ξεκίνησαν πίσω από τον πλοηγό τον Γύρο Αναγνώρισης.
    Εκκίνηση λοιπόν στις 11:11 για τις Κατηγορίες S1 / S2 με 15 αθλητές ,  στις 11:12 για τις κατηγορίες SSenior / SExpert με 14 αθλητές και τελευταίες στις 11:13 οι κατηγορίες SB / SJunior με 10 Αθλητες

    Με 10 συμμετοχές η S1 ήταν η πολυπληθέστερη αλλά και με πολλούς υποψηφίους «μνηστήρες» για την 1η θέση . Ντεβετζης , Δημητρίου , Δεληγιάννης , Μουστάκας ,  Γανωτής , Δαρδιωτης & Σαλταπίδας ξεκίνησαν δυναμικά των αγώνα..Με τις εγκαταλείψεις όμως των Δημητρίου , Δεληγιάννη & Δαρδιώτη(Περαστικά..!!)  ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Ντεβετζης Ιωάννης (ΜΟ.ΛΕ.Τ) είδε 1ος την καρό σημαία. Πίσω του τερμάτισαν  2ος Μουστάκας Κωνσταντίνος (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β) και 3ος Γανωτής Μανώλης (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β)  .Την εξάδα συμπλήρωσαν 4ος Σαλταπίδας Κωνσταντίνος (ΜΟ.ΛΕ.Κ) , 5ος Τσιουμας Ιωάννης  (ΛΕ.Μ.Σπερχειάδας) και 6ος Γκουρλης Στέφανος (ΛΕ.Μ.Σπερχειάδας).
    Στην S2 ο “Συνήθης Ύποπτος” Μπούτλας Χρήστος  (Σ.ΜΟ.ΚΙ) δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους συναθλητές του και πηρέ μια ακόμη νίκη. 2ος Ο Διδάγελος Θεόδωρος και 3ος  ο Τρικαλινός γερόλυκος του motocross Κωφός Θωμάς (Μ.Α.Σ.Τ). Την Πεντάδα έκλεισαν οι Παππάς Δημήτριος  5ος (Μ.Α.Σ.Τ) & Μακρής Χαράλαμπος 6ος (Σ.ΜΟ.ΚΙ).

    Η κατηγορία SExpert και η εμφάνιση 2 Πρωταθλητών από Enduro & Motocross και του 1ου στην Κατηγορία Ε1 στον τελευταίο Αγώνα του Πανελ. Πρωτ. Enduro , ήταν αυτή που όλοι περίμεναν να δουν . Σιαφαρίκας , Γεωργαντάς & Βαρσάμης έδειξαν με τον ποιο περίτρανο τρόπο γιατί θεωρούνται από τους καλυτέρους οδηγούς στην Ελλάδα. Μπορεί μάχες μεταξύ τους να μην είδαμε αρκετές - παρά μόνο στους 1ους Γύρους- αλλά ο τρόπος οδήγησης τους , οι προσπεράσεις τους αλλά και το αέρινο στυλ στα  άλματα αλλά και στα μπερμ της πίστας motocross αποζημίωσαν με το παραπάνω. Για την Ιστορία 1ος Τερμάτισε ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος (Μ.Α.Ο.Κ) που έκανε και το καλύτερο χρόνο γύρου σταματώντας το χρονόμετρο στο 5:09:667, 2ος ο Σιαφαρίκας Βασίλειος (Μ.Ο.Γ) και 3ος ο Βαρσάμης Δημήτριος (Σ.ΜΟ.ΚΙ).Την  εξάδα συμπλήρωσαν 4ος ο Τσιακος Αργύρης (Μ.Α.Ο.Κ) , 5ος ο Οφιδης Σοφοκλής (Μ.Α.Ο.Κ) και 6ος ο Σκλαβωνιτης Παναγιώτης (Μ.Α.Ο.Κ). Εδώ αξίζει να αναφέρουμε όμως τον 7ο  Κουκούτση  Γεώργιο (ΛΕ.ΜΟ.Καλαματας) και τον 8ο Τενεκετζή Λαμπρό (ΛΕ.ΜΟ.Καλαματας) μιας και ταξίδεψαν από την Σπαρτή για να συμμετάσχουν στον αγώνα.
    Στην κατηγορία SB είδαμε αρκετές εναλλαγές και μάχες αλλά όχι για την 1η θέση αφού ο Γαλαζουλας Κωνσταντίνος (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β) ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και τέθηκε γρήγορα επικεφαλής χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Πίσω του τερμάτισαν δυο αναβάτες του περιφερειακού από τα “παλιά” , ο Προυφόπουλος Αθανάσιος (ΜΟ.ΛΕ.Κ) 2ος και  ο Μπενάκης Γεώργιος (Σ.ΜΟ.ΚΙ) 3ος οι όποιοι έκαναν ένα ωραίο αγώνα . Την εξάδα συμπλήρωσαν , 4ος ο Στανιός Κωνσταντίνος (Σ.ΜΟ.ΚΙ) , 5ος ο Τσικέλης Δημοσθένης (ΜΟ.ΛΕ.Κ) και 6ος ο Τσαδίμας Αναστάσιος (ΜΟ.ΛΕ.Τ) που επέστρεψε στο Περιφερειακό μετά από τον τραυματισμό του στον αγώνα του Βόλου.
    Στην Κατηγορία SSenior πρώτος αντίκρισε την καρό σημαία ο  Βετεράνος Endu-ρας Βράκας Βασίλειος (ΜΟ.ΛΕ.Τ) με 2ο τον Ντανοβασίλη Ιωάννη (Σ.ΜΟ.Κ). Μια άσχημη πτώση άφησε στην 3η θέση  τον πρώτο των προηγούμενων αγώνων Μουστάκα Μανώλη (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β). 4ος ο Νικολαΐδης Ανάργυρος (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β), 5ος ο Ταμπαξής Δημήτριος (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β) και 6ος ο Πάλλας Βασίλειος (Σ.ΜΟ.ΚΙ).
    Στην Κατηγορία SJunior o Χόντος Ιωάννης (ΛΕ.ΔΙ.ΛΑ) έκανε έναν μοναχικό αγώνα όντας η μονή συμμέτοχη στην κατηγορία αυτή. Ωστόσο έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αφού έδωσε τις δικές του μάχες με αναβάτες των άλλων κατηγοριών.
    Ο τερματισμός των αναβατών έγινε στις  13:00 περίπου και μετά από 20 λεπτά πραγματοποιήθηκαν οι απονομές σε χώρο πλησίον της διαδρομής που τα μέλη της ΜΟ.ΛΕ.Κ είχαν ετοιμάσει γι΄ αυτόν τον σκοπό. Μετά από ολιγόλεπτη ομιλία του πρόεδρου της ΜΟ.ΛΕ.Κ τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος Θοδωρής ο όποιος και συνεχάρη την διοργάνωση αλλά και τους συμμετέχοντες , λέγοντας ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα σε διοργανώσεις που προβάλουν τον τόπο και τον αθλητισμό. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Θώμο Γεώργιο (Αθλητισμού) πραγματοποίησαν  τις απονομές στις κατηγορίες SExpert & S1 αντίστοιχα. Στην συνέχεια απονομές έκαναν στην Κατηγορία S2 ο κ. Στραβού Γεώργιος (Ταμίας Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) , στην κατηγορία SSenior ο κ. Σιουλης Ιωάννης (Α/Πρόεδρος Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) , στην κατηγορία SB ο κ. Ζαμπραίλας Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΜΟ.ΛΕ.Τ) και τέλος στην κατηγορία SJunior ο κ. Μακρής Σταύρος (Πρόεδρος ΜΟ.ΛΕ.Κ).
    Με την ευχαρίστηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων τελείωσε ένας ακόμα άψογα προετοιμασμένος αγώνας από την ΜΟ.ΛΕ.Κ αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων KAI αποδεικνύοντας ότι με σωστό προγραμματισμό αλλά και με συντονισμένες προσπάθειες , ένας αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος μπορεί να συναγωνιστεί ένα αγώνα του Πανελλήνιου , επάξια.
    Ο χώρος αποκαταστάθηκε άμεσα από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην διοργάνωση και μετά από 1 περίπου ώρα τίποτα δεν θύμιζε ότι είχε πραγματοποιηθεί αγώνας. Οι κορδέλες , τα πασαλακια , τα υλικά της οργάνωσης και τα κάθε λογής σκουπίδια είχαν εξαφανιστεί και η περιοχή είχε επανέρθει στην πρότερη κατάσταση της.
   Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 20 του Οκτωβρη για τον 5ο και τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος στο Ρίζωμα Τρικάλων με διοργάνωση από την ΜΟ.ΛΕ.Τ..Μετά το τέλος του αγώνα αυτού θα πραγματοποιηθεί και οι απονομή των κυπέλλων στους πρωταθλητές του Περιφερειακού Πρωταθλήματος στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Ριζώματος.
     Τέλος πρέπει να αναφέρουμε και όλους αυτούς που σε όλες μας τις διοργανώσεις είναι πάντα εκεί και μας στηρίζουν για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε αγώνες “ Υψηλού επιπέδου”, όπως:  
-        Τον Δήμο Μετεώρων, Δήμαρχο - Α/Δημάρχους – Πρόεδρο Δημ. Ενότητας Καλαμπάκας , τις υπηρεσίες αλλά και τους υπάλληλους , για την πολύτιμη βοήθεια τους με την  παραχώρηση των μηχανημάτων και την χορηγία του σε υλικά απαραίτητα στην διοργάνωση του αγώνα. Βέβαια στις ευχαριστίες δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρώην Δημοτική Αρχή που προσέφερε και αυτή τα μέγιστα έως και τις 30/8/2019.
-        Την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων , τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό ,τον Α/Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον Περ. Σύμβουλο  κ. Μπουτίνα Ιωάννη αλλά και τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους που ασχολήθηκαν με τον αγώνα,
-        Τους Αδελφούς Αβραμόπουλου για την παραχώρηση της έκτασης που χρησιμοποιούν οι Αθλητές της λέσχης , εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια , και στην οποία έχει κατασκευαστεί η πίστα Motocross ,
, και βέβαια τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας:
-        Το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Τσιομπικας Γεώργιος ,
-        Τα καταστήματα μοτοσυκλετών ”HOBBYSHOP” Παπατζιμόπουλος &”ΤΕΧΝΟΜΟΤΟ ” των Αφών Δημητρίου ,
-        Τα Ξενοδοχεία”GRAND METEORA&ΟΡΦΕΑΣ” των Αφών Παπαπούλιου ,
-        Το”METEORA CENTRAL HOSTEL”τουκΓιώργου Θεοχάρη ,
-        Το Ζαχαροπλαστείο – Χαλβαδοποιία ”ΡΟΜΠΟΣ” του κ. Διονύση Γκαντάλη ,
-        Την εταιρία γαλακτομικών ειδών ”ΓΑΛΑ.Τ.Ε.Σ”  των κ. Μπάου Κ. & Βάλλα Κ. ,
-        Την ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ του κ. Τσιάμη ,
-        Το ουζερί “ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ”  του κ. ΔημήτρηΤαμπούκα ,
-        Την ταβέρνα “ ΔΙΟΝΥΣΟΣ”  του κ. Βασίλη Ζυγολάνη ,
-        Την ταβέρνα “ ΜΕΤΕΩΡΑ ΒΑΒΙΤΣΑΣ”  των Αφων Βαβίτσα στο Καστράκι ,
-        Το Αρτοποιείο ”ΚΡΙΤΣΑΣ”  στο Καστράκι ,
-        Την κάβα ποτών  ” ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ”  των Αφων Σαλταπίδα ,
-        Το κατάστημα ελαστικών ”TOPDRIVING” του κ. Οδυσσέα Κύργια ,
     Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την προβολή του αγώνα :
-        Το kalabakacity.gr ,
-        To ekalampaka.gr,
-        Tostagonnews.gr,
-        Το tametora.gr,
-        Το meteora24.gr ,
-        Το meteoravoice.gr ,
-        το ΡΑΔΙΟ ΣΤΑΓΩΝ ,
-        To ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ,
-        Tην εφημερίδα «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ»,
-        Το bikeit.gr
-        Το endurofighter.gr
-        Το dirtbike.gr

Εκ μέρους της ΜΟ.ΛΕ.Κ,  σας ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού για το 2020….

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.