Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΔΑ



  
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας πραγματοποίησαν βιωματική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο της οικογένειας Λούδα στη Διάβα Καλαμπάκας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο συγκομιδής σταφυλιών (τρύγος), να μάθουν τον τρόπο καλλιέργειας και να ξεναγηθούν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του.
  Αρχικά έγινε ενημέρωση στους μαθητές από την ιδιοκτήτρια κ. Ζαχαρούλα Λούδα για την ιστορία του οινοποιείου και στη συνέχεια οι οδηγήθηκαν στους αμπελώνες της επιχείρησης για να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τον τρόπο συγκομιδής των σταφυλιών, τα διάφορα είδη που καλλιεργούνται και πως μεταφέρονται.

   Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής κρασιού, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο επεξεργασίας σταφυλιών με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης που διαθέτει, στους χώρους αποθήκευσης κρασιού, σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 lt, σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, που ρυθμίζονται από ειδικό σύστημα κλιματισμού και τέλος τη διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού που βρίσκεται το αυτόματο σύστημα πλύσης, πλήρωσης, τοποθέτησης φελλού και επικόλλησης ετικετών, όπου τα έτοιμα πλέον κρασιά εμφιαλώνονται δυναμικότητας παραγωγής 150 τόνων.
  Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον κ. Λούδα Κων/νο καθώς και την κ. Λούδα-Γιαβρούτα Ζαχαρούλα που πραγματοποίησε την ευχάριστη και φιλική ξενάγηση-ενημέρωση στους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
                                                                 Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                    Χρήστος Καραγεώργος
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.