Τελευταίες Ειδήσεις

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τα ποσά και τα λεφτά που «κλείδωσαν» για Δεκέμβριο


Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τα ποσά και τα λεφτά που «κλείδωσαν» για ΔεκέμβριοΤο κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί κανονικά τον Δεκέμβριο, όπως όλα δείχνουν. Δείτε τα ποσά και τα λεφτά που θα μοιραστούν.
Όλα πλέον δείχνουν ότι «κλειδώνει» το κοινωνικό μέρισμα 2019 που θα δοθεί τα Χριστούγεννα σε χιλιάδες πολίτες.
Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, Παρασκευή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσδιόρισε στα 300 εκατ. ευρώ το ποσό το οποίο αναμένεται να καταβληθεί στους ασθενέστερους τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα είπε ότι το ποσό προσδιορίζεται «γύρω στα 300 εκατ. ευρώ» ενώ για τους δικαιούχους τόνισε πως «στόχος είναι να βοηθήσουμε τους μη έχοντες. Θα δούμε στο τέλος του χρόνου τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα χρήματα θα κατευθυνθούν εκεί που πρέπει».
Οπότε τα δεδομένοα είναι ότι το ποσό που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα θα είναι μόλις 300 εκατ. ευρώ.
Το 2018 μοιράστηκαν 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Πήραν από 200 έως 1.200 ευρώ για κοινωνικό μέρισμα.

Το 2017 το ποσό ήταν 250 ευρώ και και έφτανε ως τα 1.350 ευρώ.
Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το ένα τρίτο από όσα μοιράστηκαν ως κοινωνικό μέρισμα το 2018 και περίπου του ένα τέταρτο από όσα δόθηκαν ως κοινωνικό μέρισμα το 2017.
Για το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα είχε αφήσει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Χαρακτηριστικά είχε πει ότι ««έάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί.
Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» τόνισε.
Ο Πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Athens Democracy Forum ανέφερε «όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα».
Σημείωσε δε, ότι «η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» και υπενθύμισε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.