Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας Καλαμπάκας 2019 / Συλλογική Κουζίνα

meteoravoice | 8:53 μ.μ. Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 |
Posted on
  • Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
  • by
  • meteoravoice
  • in
  • Ετικέτες
  • Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο εστιατόριο Πολύζος, στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί η 6η στην σειρά Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας Καλαμπάκας με την μορφή συλλογικής κουζίνας. 

    Σας περιμένουμε όλους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε γνώσεις, ιστορίες και συνταγές !!!

    Από τις 13:00 εώς τις 14:00 συνηθίζουμε να συνθέτουμε τον μπουφέ με τα υπέροχα φαγητά που θα ετοιμάσουν οι συμμετέχοντες και μετά τις 14:00 ξεκινάει το φαγοπότι.

    Αυτή τη χρόνια οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν την καλύτερη συνταγή και ο μάγειρα / μαγείρισσα θα κερδίσει ένα καλάθι δώρα που έχουμε συγκεντρώσει από χορηγούς.

    Επίσης κατά την διάρκεια του τραπεζιού θα έχουμε την συνοδεία ζωντανής μουσικής.

    Η γιορτινή συνάντηση έχει την μορφή συλλογικής κουζίνας, δηλαδή η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος (άτομο, ζευγάρι ή  οικογένεια) είναι να ετοιμάσει και να προσφέρει στο μεγάλο τραπέζι από ένα φαγητό (ανάλογης ποσότητας) που να έχει σαν κύριο συστατικό την κολοκύθα ή τον σπόρο της. Οι συνταγές θα πρέπει να είναι 100% φυτοφαγικές (νηστίσιμες) για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι και να περιέχει παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο και την μελάσα.

    Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα από ξεχασμένες παραδοσιακές και νέες φανταστικές συνταγές. Όσο πιο αγνά και φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο νόστιμο το αποτέλεσμα. 

    Το δικό μας μαγικό συστατικό πάντως είναι η αγάπη..! 

    Η γιορτή μας είχε ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Μια αφορμή να ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για έναν πιο όμορφο κόσμο.

    Η κολοκύθα είναι καρπός και αποτελεί μια πλούσια, γευστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που αποτελούσε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασικό και απαραίτητο συστατικό. Καθώς είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια ως δυνατό και ανθεκτικό φυτό και ταυτόχρονα πολύ βολικό για αποθήκευση , υπήρχε σε αφθονία και έπαιζε τον ρόλο που στην σύγχρονη εποχή παίζει η πατάτα και άλλα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής.

    Καλή μας όρεξη !!!

    0 σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

     
     2014-2019 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
    Develop by : MvW