Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση Κοινού «Σχολείο Αγωγής Υγείας» στις 12 Οκτωβρίου στο Αγιόφυλλο από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα με ελεύθερη είσοδο



Με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ.)

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας, με τίτλο «Σχολείο Αγωγής Υγείας», οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιοφύλλου « ΤΑ ΧΑΣΙΑ», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 18:00-20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που πολιτιστικού συλλόγου « ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν  τα δικαιώματα των ασθενών γενικώς και των ρευματοπαθών ειδικότερα, καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι Γενικοί Ιατροί, ενώ θα περιγραφεί αναλυτικά ποια  θα πρέπει να είναι η σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας. Θα παρουσιαστούν επίσης όλες οι θεραπευτικές επιλογές των  Ρευματικών Νοσημάτων, η αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών και η σημασία της κίτρινης κάρτας.


Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο κος  Δήμητριος Κούβελας, Καθηγητής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τον ομιλητή και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Ευαγγελία Οικονομούλα, Υπεύθυνη της  ΕΛΕΑΝΑ για τον νομό Τρικαίων τηλ. 697 1729178

###
Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 1500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.   
Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής μας είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  
H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ. Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAREULARPARE 
Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του SjogrenEurope και της AGORAPLATFORM,  αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα  της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE,  του LUPUSEUROPE  (Ευρωπαϊκού  Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.) και του EURORDIS ,ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.arthritis.org.gr 

392/21/02.10.2019
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations
τηλ. 210 3645 629,  κα Ρούλα Μητά r.mita@apr.com.gr  ή/και κα Καίτη Αντωνοπούλου k.antonopoulou@apr.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.