Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Hellas International Federation Kyokushin)


Ως εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης International Federation Kyokushin (IFK), με αφορμή ανάρτηση αναδημοσίευσης σε ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης της Καλαμπάκας της Οργάνωσης kyokushin kan καράτε με έδρα την Αθήνα, σχετικά με την ένταξη και τη συνεργασία του με πρώην αθλητή (Γκούμας Αχιλλέας) του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Καλαμπάκας, όπως επίσης τελευταία προβάλλεται και σε άλλα δικτυακά μέσα ενημέρωσης, η οποία αναφέρει ότι «έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας στο kyokushin kan σημειώνοντας πολυάριθμες! επιτυχίες σε αρκετούς αγώνες τους οποίους συμμετείχε σε Ελλάδα και εξωτερικό» με αυτή την οργάνωση! προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να αναφέρω τα εξής για αποφυγή  παραπληροφόρησης του κοινού.
  Ο ανωτέρω αθλητής συμμετείχε σε διεθνή πρωταθλήματα αγώνων kyokushin καράτε ως μέλος της εθνικής ομάδας της IFK Hellas και επίσημης δήλωσης συμμετοχής του στους διεθνείς αγώνες μέσω του καταξιωμένου προπονητή του Συλλόγου της Καλαμπάκας που είναι επίσημα μέλος της Οργάνωσης, με Διεθνή Κάρτα Μέλους της Παγκόσμιας Οργάνωσης IFK.
  Ουδέποτε έχει συμμετάσχει σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος με άλλη Οργάνωση kyokushin καράτε όπως αναγράφεται τουλάχιστον για την τελευταία διετία, που συνεργάζεται και είναι μέλος της IFK Hellas ο Σύλλογος Καλαμπάκας, και αυτό θα ειπώθηκε για λόγους εντυπωσιασμού προφανώς.

  Είναι επίσης αντιδεοντολογικό και ανέντιμο δείχνοντας ασέβεια και αχαριστία πρώτον προς τον πρώην προπονητή του, που σίγουρα έχει ασχοληθεί αρκετές ώρες μαζί του ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ για την προετοιμασία του, ασχέτως του αποτελέσματος των αγώνων που συμμετείχε και τον υποστήριζε προσπαθώντας να τον βοηθήσει και να τον καταξιώσει ως αθλητή στο διεθνή χώρο το αγωνιστικού καράτε και δεύτερον προς τους συναθλητές του που του παρείχαν την ελάχιστη δυνατή προπονητική και ψυχολογική υποστήριξη ταυτόχρονα.
   Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν πάρα πολύ και ειδικά τους προπονητές μας διαγράφοντας το παρελθόν με μία ανάρτηση αναληθή τη στιγμή, που όλη η τοπική κοινωνία της πόλης της Καλαμπάκας γνωρίζει σε ποιο Σύλλογο ήταν μέλος από ίδρυσης του, ποιος τον προπονούσε και του έδωσε πάρα πολλά στοιχεία θέλω να πιστεύω, ποιοι ήταν οι συναθλητές του, οι συμμετοχές του σε διεθνή πρωταθλήματα κ.ά.
   Οι συμμετοχές του στους διάφορους διεθνείς αγώνες γινόταν μόνον με δήλωση μου και αναφέρω, (Ρουμανία Παγκόσμιο IFK 2017, Βάρνα Summer Camp KWU 2018, Αγγλία Πανευρωπαϊκό, Οκτ. 2018), που δεν αναιρείται από κανέναν καθώς υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αλληλογραφίας μου με την Παγκόσμια Οργάνωση Αγώνων KWU αλλά και της IFK Worl Organization σχετικά με τις συμμετοχές του.
   Υπάρχει αρκετό φωτογραφικό και γραπτό υλικό για διάψευση της ανάρτησης… έπρεπε για ευνόητους λόγους ο ίδιος ο αθλητής να το προσέξει ιδιαίτερα και να μην επιτρέψει να αναρτηθεί  τέτοια επίσημη ανακοίνωση που μόνο προβλήματα στον ανωτέρω αθλητή μπορεί να δημιουργήσει πιθανώς.
   Αξίζει να αναφερθεί ότι ουδέποτε διετέλεσε επίσημος «προπονητής» σε κάποιο Σύλλογο της IFK Hellas διότι αποτελούσε μέλος και αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου της Καλαμπάκας καθώς στους αγώνες δηλωνόταν επίσημα ως αθλητής χωρίς αμφισβήτηση.
    Ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης 1 Dan στο στυλ του Shidokan karate και μόνο που καλλιεργούσε μέχρι πρότινος ο Σύλλογος και αποτελούσε αθλούμενο μέλος του έως και τον Μάρτιο του 2019.
    Όπως μου διεμήνυσε και ενημερώθηκα από τον προπονητή του τοπικού Συλλόγου Καλαμπάκας ο ανωτέρω αθλητής έχει διαγραφεί πλέον από τον τοπικό Σύλλογο μετά από νόμιμες διαδικασίες αφού πρώτα προσκλήθηκε σε απολογία βάση του καταστατικού του συλλόγου, για όσα δήλωσε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για διάφορες ενέργειές του που πραγματοποίησε (απόκτηση μαύρης ζώνης από μία οργάνωση ΜΜΑ όπως δήλωσε με κάποια σεμινάρια συμμετοχής, εκτελώντας ατομική επίδειξη καράτε και δήλωση υπεύθυνου ως προπονητής σε σύλλογο), ενώ ήταν αθλητής και μέλος του Συλλόγου ταυτόχρονα από ίδρυσής του, χωρίς ενημέρωση, την άδεια και την έγκριση του προπονητή και του Δ.Σ. του Συλλόγου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του καταστατικού του Συλλόγου και έπρεπε να απολογηθεί στο Δ.Σ. με την αναμενόμενη πρόταση απόφασης για διαγραφή του.
  Ως γνωστόν όμως, ο προπονητής σε ένα σύλλογο, είναι πολύ σοβαρή και υπεύθυνη θέση, διότι έρχεται σε επαφή με μικρά ανήλικα παιδιά και χρειάζεται αρκετή προπονητική εμπειρία και κατάλληλες γνώσεις πιστοποιημένες από Σχολή Προπονητών της Γ.Γ.Α με έγκριση της εκάστοτε Ομοσπονδίας που ανήκει ο Σύλλογος αλλά το κυριότερο πρέπει ο εκάστοτε Προπονητής να διακατέχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Προπονητή Καράτε από τη ΓΓΑ πράγμα που ο ανωτέρω πρώην αθλητής του Συλλόγου στερείται παντελώς.
  Για την απόκτηση Άδειας Ασκήσεως Προπονητή Καράτε πρέπει απαραίτητα ο οποιοσδήποτε προτεινόμενος υποψήφιος προπονητής να κατέχει κάποια απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου, κάτοχος Μαύρης Ζώνης από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε κατόπιν εξετάσεων, 5ετή συμμετοχή ως αθλητικό μέλος της Ομοσπονδίας σε αγώνες και εκδηλώσεις και το κυριότερο με έγγραφη πρόταση αναφοράς και δήλωση έγκρισης με πρακτικό καταγραφής και επεξήγησης του εκάστοτε προτεινόμενου προπονητή από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
   Πρέπει επίσης να διατελέσει και ένα χρονικό διάστημα ενός έτους το ελάχιστο ως επίσημος βοηθός προπονητή για απόκτηση εμπειρίας πράγμα που δεν συνέβη με τον παραπάνω πρώην αθλητή όσο γνωρίζω.
   Στην εκάστοτε Νομαρχία του Νομού (Τρικάλων) υπάρχει Τμήμα Αθλητικών Συλλόγων και εκεί πρέπει μαζί με τα δικαιολογητικά ίδρυσης και το εκάστοτε καταστατικό του Συλλόγου με έγκριση της Ομοσπονδίας που ανήκει να επισυνάπτεται ο αναγνωρισμένος επίσημος προπονητής από τη ΓΓΑ, διαφορετικά δεν δίνεται νόμιμη άδεια λειτουργίας του συλλόγου.
   Ο ανωτέρω αθλητής γνώριζε και είχε ενημερωθεί πλήρως από τον προπονητή του Συλλόγου για τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να γίνει κάποιος προπονητής καράτε και τη διαδικασία έκδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή καράτε και δεν τηρούσε τα κριτήρια.
  Στο IFK kyokushin karate Hellas και όσο διάστημα υπήρξε συνεργασία μαζί του, μέσω του προπονητή του πάντα, δεν κατείχε κάποιο βαθμό (kyu) του kyokushin karate και όταν του ζητήθηκε πρόσφατα να δώσει εξετάσεις αναβάθμισης μέσω του προπονητή του υπήρξε αρνητικός.
  Η φόρμα που συμμετείχε στους διεθνείς αγώνες καθώς και η ζώνη που φορούσε είχαν δανειστεί από εμένα προσωπικά και θα παρακαλούσα να επιστραφούν μόνο και μόνο για την ασέβεια που έδειξε προς το πρόσωπο και τον κόπο του προπονητή του αλλά και προς εμένα διαγράφοντας το παρελθόν με μιας δηλώνοντας αναληθή γεγονότα που δεν τιμούν αθλητές του χώρου των πολεμικών τεχνών.
   Καλό θα είναι, λοιπόν να μην υπάρχει παραπληροφόρηση του κοινού και η αναφορά μου πραγματοποιείται προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον, σύμφωνα με ανάρτηση (αναδημοσίευση) σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα της Καλαμπάκας (25-7-19, https://www.kalabakacity.gr/o-sensei-achilleas-gkoumas-ekprosopos-tou-kyokushin-kan-sto-nomo-trikalon/), αλλά προσφάτως (17-9-19) και σε ηλεκτρονικό αθλητικό site σχετικό με πολεμικές τέχνες πανελλήνιας εμβέλειας (http://ufight.gr/home/ellinikanea/82048), καθώς και σε τοπικές εφημερίδες με αναφορά επίσης της οργάνωσης kyokushin kan, που ισχυρίζεται ότι ο ανωτέρω αθλητής ήταν «υποθετικά μέλος της», αρχίζοντας συνεργασία με τον πρώην παραπάνω αθλητή που τον ονομάζει «δάσκαλο», με αρκετά χρόνια εμπειρίας στο στυλ καράτε που εκπροσωπεί και συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες με πολυάριθμες διακρίσεις! σε Ελλάδα και εξωτερικό πράγμα αναληθές αφού ποτέ δεν έχει διακριθεί σε πρωταθλήματα kyokushin 
    Και αν ακόμη υπονοούσε στην ανάρτηση της γενικώς τη συμμετοχή του αθλητή σε αγώνες που έχει ως εμπειρία καλό θα ήταν να μην αφήσει να εννοηθεί, ότι συμμετείχε με την οργάνωση αυτή, αλλά με τον τοπικό Σύλλογο Καλαμπάκας και την οργάνωση που ήταν μέλος.
   Δεν μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στο εξωτερικό σε μεγάλα πρωταθλήματα χωρίς την άδεια και την έγκριση του Εκπροσώπου της εκάστοτε οργάνωσης που ανήκει ο Σύλλογος. Ας μας παρουσιάσει έως σήμερα ο ανωτέρω αθλητής στοιχεία, πότε και σε ποια αθλητική εντός και εκτός της Ελλάδος αγωνιστική συνάντηση συμμετείχε με την οργάνωση της Kyokushin kan και την διάκρισή του... Θεωρώ, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις δηλώσεις μας και να αποφεύγονται οι εντυπωσιασμοί και οι αναληθείς αναρτήσεις, διότι τίποτε δεν είναι κρυφό πλέον στην εποχή μας…
  Αν συμβεί οποιοδήποτε άτυχο συμβάν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων υπεύθυνος και υπόλογος θα είναι ο σύλλογος και ειδικότερα το Δ.Σ. που δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής καταστάσεων με πρόσληψη νόμιμου προπονητή.
   Γι' αυτό το λόγο, ο ανωτέρω πρώην αθλητής διαγράφηκε σωστά από τον τοπικό Σύλλογο και νόμιμα, για να μην φέρει καμία ευθύνη στο μέλλον και επιπλέον ο Σύλλογος καθ’ όσον γνωρίζω, υποχρεούται να ενημερώσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε εγγράφως για τη διαγραφή του αθλητή από τη δύναμή του και για όλα τα ανωτέρω που συνέβησαν, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διότι αποτελούσε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου καθώς και το τμήμα Αθλητικών Συλλόγων της Νομαρχίας που υπάρχουν τα αρχεία ίδρυσης του Συλλόγου προς ενημέρωση και αποφυγή ψευδούς διάδοσης γεγονότων.
Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο χώρο των πολεμικών τεχνών αλλά με έντιμο τρόπο.
Με εκτίμηση
Ο Εκπρόσωπος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης International Federation Kyokushin (IFK)
Έδρα: Πτολεμαΐδα
Τρανίδης Στέφανος









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.