Τελευταίες Ειδήσεις

"Βόμβες" Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά – Δεχόμουν πιέσεις



"Βόμβες" Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά – Δεχόμουν πιέσειςΣοβαρότατες οι καταγγελίες που φέρεται να έχει κάνει στην κατάθεσή της για την υπόθεση της Novartis η Ελένη Ράικου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως είχε δεχθεί απειλές μέσω τηλεφωνήματος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».
«Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να αναφέρει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».
«Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

Ανέφερε ακόμη, πως ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν «Ρασπούτιν». «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ως ‘’Ρασπούτιν’’, λέγοντας χαρακτηριστικά «όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε». Γι’ αυτό τον αποκαλούσα κι εγώ έτσι κι όλοι οι συνάδελφοί δικαστικοί έτσι τον ξέρουν» αναφέρει η κ. Ράικου.
Η Ελένη Ράικου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δύο φορές την επισκέφτηκε γνωστή δημοσιογράφος. Την πρώτη φορά τη ρωτούσε «τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;». Η κ. Ράικου της έλεγε πως δεν είχε στοιχεία και εκείνη της απαντούσε «πες μου τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία». Όταν έφυγε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, πήρε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος, κατέθεσε η κ. Ράικου, ο οποίος της έλεγε τα ίδια, «αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς».
 Τι είπε ο Στουρνάρας
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται ότι έχει καταθέσει ότι: «Με επισκέφτηκε ο Μανιαδάκης στο γραφείο μου, και μου είπε ότι τον πιέζουν οι τρεις εισαγγελείς για να δώσω στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, για να ικανοποιηθούν οι από πάνω.
Αρχές του 2019 με επισκέφθηκε ο αμερικανός πρέσβης επίσημα στο γραφείο μου στην ΤτΕ, και μου είπε ότι το FBI δεν έχει στοιχεία για Έλληνες πολιτικούς».
Ο Γιάννης Στουρνάρας παραθέτει και δημοσιεύματα, για να υποστηρίξει ότι όλη αυτή η ιστορία έγινε για τον «πετάξει έξω» ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τον βγάλει από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.
Οι καταθέσεις της κ. Ράικου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα διαβιβάστηκαν στην Βουλή προκειμένου να ενσωματωθούν στην υπάρχουσα δικογραφία βάσει της οποίας η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
«Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και τη διαβίβαση της στη Βουλή.
Παπαγγελόπουλος για κατάθεση Ράικου: Εφηύρε τον Ρασπούτιν για αντιπερισπασμό. Όλα είναι ψέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.