Τελευταίες Ειδήσεις

Τι κρύβεται πίσω απ’ την ορκωμοσία Παπαστεργίου;


                       
Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου
  Δίπλα στη μεγάλη λιτότητα για τον λαό είχαμε πρόσφατα στα Τρίκαλα τη λαμπερή, σχεδόν μεγαλοπρεπή και συνάμα φανφαρόνικη ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Κυριάρχησε το υπερτονισμένο εγώ του Δημάρχου, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που σχεδόν ξεχάστηκε ότι η ορκωμοσία αφορούσε και τους Δημοτικούς Συμβούλους!!
  Η ορκωμοσία θύμισε τη στέψη βυζαντινών αρχόντων, αφού έγινε μπροστά σε δυο δεσποτάδες και πλειάδα κληρικών! (Μερικοί απ’ αυτούς ήρθαν απ’ άλλους Δήμους!). Δικαίως δημοτικός σύμβουλος δήλωσε πως εκείνη τη μέρα τα Τρίκαλα θύμιζαν… Τεχεράνη! Κι όλα αυτά από ένα Δήμαρχο σούπερ μοντέρνο, ευρωπαϊστή και λάτρη των νέων τεχνολογιών. Έτσι δεν πλασάρεται ανά το πανελλήνιο ο κ. Παπαστεργίου;
   Τον Δήμαρχο και την Εκκλησιαστική Εξουσία πλαισίωνε η επιχειρηματική, πολιτική και κοσμική αφρόκρεμα του τόπου. Βεβαίως αρκετοί οπαδοί τους και άλλοι συμπολίτες μας. Εκεί και οι δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πασχίζουν να μονιμοποιήσουν την παρουσία τους, ως νεοεισελθόντα μέλη, στο τοπικό κατεστημένο.

                                        

                                                         Απουσία
                                                 του απλού λαού
    Η απουσία όμως του απλού λαού ήταν βροντερή απ’ τη φιέστα Παπαστεργίου. Απουσίαζαν οι εργάτες, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι που χαροπαλεύουν. Δεν ήταν εκεί οι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης.
   Και μάλλον απουσίαζαν ολοσχερώς:
à Οι 3.000 Τρικαλινοί που έλαβαν πρόσφατα κατασχετήρια, ακόμα και για μικροοφειλές τους στον Δήμο απ’ τον προηγούμενο αιώνα (1999 και πριν!). Ανάμεσά τους πολλοί πάμφτωχοι και καταχρεωμένοι.
à Όσοι είχαν για κάποιο διάστημα ή εξακολουθούν να έχουν κομμένο το νερό στο σπίτι τους –κατακαλόκαιρο!- γιατί δεν έχουν να πληρώσουν στη ΔΕΥΑΤ. Όπως κατάγγειλα πρόσφατα δημόσια, εμένα τον ίδιο «ο Παπαστεργίου μου έκοψε το νερό για 65 ΕΥΡΩ»!
à Πολλοί συμπατριώτες μας (της πόλης και των χωριών του Δήμου) που αδυνατούν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και είναι καταδικασμένοι με τη δύση του ηλίου να ζουν στο σκοτάδι!
à Οι χιλιάδες καπνίστριες και καπνιστές, για τους οποίους ο κ. Παπαστεργίου θα επιθυμούσε τη σύλληψη και παραπομπή τους απ’ την Αστυνομία «γιατί παρανομούν», ξεχνώντας, αν δεν το αγνοεί εντελώς, ο Δήμαρχός μας πως η Αστυνομία και τα Δικαστήρια ασχολούνται με ατομικές παραβάσεις και όχι με κοινωνικά σύνολα, κοινωνικές ομάδες και κοινωνικά θέματα, όπως είναι ο κόσμος που καπνίζει.
à Κι όλοι αυτοί, κυρίως νέοι και γυναίκες, που είναι θύματα καθημερινής στυγνής εκμετάλλευσης από πλούσιους Τρικαλινούς και μη εργοδότες και για τους οποίους ο πορφυρογέννητος Δήμαρχός μας δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ.
                                                 Λόγος που συσκότιζε
                                                 την πραγματικότητα
   Διαβάσαμε τον λόγο του επανεκλεγέντος Δημάρχου. Ήταν λόγος που συσκότιζε την πραγματικότητα, παρά μας ενημέρωνε γι’ αυτήν. Λόγος ρηχός, επιφανειακός, με μπόλικες ατάκες και ταυτολογίες. Με πλείστες αναφορές στην… αγάπη. Ούτε ιεροκήρυκας να ήταν ο Δήμαρχος! (Λογικό! Με τόσους παπάδες δίπλα του!). Και άλλες τόσες σε μια μυστηριώδη «ενότητα», που δήθεν χαρακτηρίζει την τρικαλινή κοινωνία σε αντίθεση με «την τοξικότητα της στείρας αντιπαράθεσης που βλέπω δυστυχώς ακόμη σε άλλες κοινωνίες», όπως είπε με αυταρέσκεια. Προφανώς ο Δήμαρχος θα προτιμούσε σιγή νεκροταφείου για να μην χαλάει το αφήγημα που πλέκει ο ίδιος για την πόλη.
   Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος, αφού δεν είχε να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο της περασμένης 5ετίας, περιορίσθηκε να αραδιάσει τα έργα που ΘΑ κάνει την ερχόμενη 4ετία. Τσιμουδιά που η πάλαι ποτέ πόλη του ποδηλάτου έμεινε χωρίς ποδηλατόδρομους, ενώ η σύγκρισή της με τις γειτονικές Καρδίτσα και Λάρισα είναι συντριπτικά σε βάρος της, όπως και στο ζήτημα της καθαριότητας (τουλάχιστο με τη Λάρισα).
   Ο Δήμαρχος μίλησε πολύ για τους Τρικαλινούς «πολίτες», αλλά δεν θέλει ενεργούς πολίτες που να συναποφασίζουν και να συνδιοικούν με τη Δημοτική Αρχή την πόλη τους. Άλλωστε ο κ. Παπαστεργίου δεν το κρύβει ότι, τουλάχιστο ως προς το κάπνισμα, θέλει να συνδιοικήσει την πόλη μαζί με την Αστυνομία!
   Ο Δήμαρχος χαμογελάει και χαιρετάει όλο τον κόσμο, αλλά δεν κάθεται να συζητήσει με κανέναν. Ούτε μιλάει ποτέ για ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Έχει ταλέντο να ωραιοποιεί τα πράγματα και να παρουσιάζει μια εικόνα που εντυπωσιάζει. Πρόκειται όμως για πλαστογράφηση της πραγματικότητας που βιώνουμε.
   Υ.Γ.: Το πώς οι Μπέος-Παπαστεργίου (οι δύο όψεις της σύγχρονης Δεξιάς) πήραν 57% στις εκλογές, είναι ένα ζήτημα που χρήζει βαθύτερης κοινωνικο-πολιτικής ανάλυσης. Αλλά να το ξανασκεφθούν κι αυτοί που τους ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.