Τελευταίες Ειδήσεις

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Σε σοκ η μητέρα του βρέφους - Τι περιέγραψε στους αστυνομικούς


Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Σε σοκ η μητέρα του βρέφους - Τι περιέγραψε στους αστυνομικούς
Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στα Γλυκά Νερά όταν ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα μετέφερε το άτυχο βρέφος, το οποίο έφερε αρκετά τραύματα στο σώμα του, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:40 το πρωί. Το δυο μηνών κοριτσάκι έφερε τραύματα από δαγκωματιές σε όλο του το σώμα, ακόμη και στο λαιμό. Την ώρα που η 35χρονη μητέρα έφτασε στο Παίδων, το παιδάκι της ήταν ήδη νεκρό.
Ο διοικητής του Παίδων Πεντέλης Ευάγγελος Τριγώνης, μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “το δύο μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ουσιαστικά νεκρό. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε”.
Ο κ. Τριγώνης ανέφερε ότι η μητέρα τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στο βρέφος άνηκε στην οικογένεια και επισήμανε ότι θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή.
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το λίγων μηνών κοριτσάκι διερευνά η Αστυνομία.
Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει άλλα τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων το σκυλί ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού. Δίπλα στη μητέρα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ.
Η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μαζί της βρίσκεται γιατρός και ψυχολόγος.
Όπως είπε στους αστυνομικούς, το πρωί ο σύζυγός της είχε φύγει για τη δουλειά του, η ίδια ήταν στο μπάνιο και καθάριζε και το βρέφος βρισκόταν στο σαλόνι.
Το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι και ξαφνικά έσκισε τη σίτα της πόρτας, εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το μωρό.
Προτού η μητέρα προλάβει να βγει από το μπάνιο, ήταν ήδη αργά.
 Όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ τόσο η γιαγιά όσο και οι γονείς του βρέφους συνελήφθησαν και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Το βρέφος είχε αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις – Το ιατρικό ανακοινωθέν
Βρέφος δύο μηνών άφησε την τελευταία του πνοή από επίθεση του σκύλου της οικογένειας. Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται πως το παιδί έφερε εκδορές και εκχυμώσεις σε όλο τον κορμό του, ενώ οι γονείς του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τους γείτονες, το σκυλί βρισκόταν συνεχώς στο μπαλκόνι.
Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται πως το βρέφος που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειάς του, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, ενώ δεν έφερε αποτέλεσμα η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών που ακολούθησε.
Το ιατρικό ανακοινωθέν:
«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.
Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.
Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.
Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».
«Είδα τη μητέρα να τρέχει»
Όπως περιέγραψε, κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά και γείτονας της οικογένειας, δεν άκουσε το παιδί να κλαίει αλλά το μόνο που είδε ήταν αίματα και την 35χρονη να τρέχει με το παιδί στα χέρια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκυλί φαινόταν άγριο και συνήθως το είχαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, όπου μένει η οικογένεια.
«Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη», τόνισε.

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι “κανένα ζώο δεν γεννιέται επικίνδυνο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανάλογα με την εκπαίδευση που θα λάβει και τις διεργασίες που θα έχει υποστεί, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα”.
Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι “το ροτβάιλερ είναι σκύλος-φύλακας που τον βάλαμε στο σπίτι και τον κάναμε ζώο συντροφιάς” επισημαίνοντας πως “στην κατηγοριοποίηση που έχει γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ράτσες των σκύλων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, τα ροτβάιλερ βρίσκονται στην κατηγορία με τα ζώα που εμφανίζουν τις περισσότερες επιθέσεις”.
“Ενόψει αλλαγής νομοθετικού πλαισίου είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις”, πρόσθεσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.