Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ….



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

            H πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έδειξε πολύ καθαρά ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν εμπειρίες διακυβέρνησης. Κυρίως, βέβαια, η ψευτοΑριστερά του Αλέξη Τσίπρα.
            Δεν είχαν ολοκληρωμένη αντίληψη και γνώση για το πόσο δύσκολο, πόσο σύνθετο και πόσο περίπλοκο είναι το να κυβερνούν ένα Λαό, μιας Δημοκρατικής χώρας.
            Για την συντριπτική πλειοψηφία των Συριζαίων ήταν αρκετή η κατάληψη της εξουσίας και η διαχείρηση της από το κομματικό κράτος που έστησαν. Έτσι τα «παιδιά του κομματικού σωλήνα» θα έφερναν την … άνοιξη στην Ελλάδα και θα επανέφεραν την χαμένη ευημερία.
            Κατέρρευσαν σαν χάρτινος… Πύργος στις εκλογές στις 7Ιουλίου 2019, αφού δεν είχαν εμπειρίες, αφού δεν γνώριζαν τα προβλήματα και αφού ζούσαν με Αυταπάτες και Ψευδαισθήσεις.
            Γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν  κατέβει από το … άλογο της εξουσίας. Δεν έχουν παραδεχθεί τα λάθη τους και έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.
            Το … τραίνο της εξουσίας τους έχει προσπεράσει ανεπιστρεπτί.
            Έτσι κάθησε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ.

            Ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό σχήμα έδειξαν από την αρχή, πως γνώριζαν την κατάσταση της χώρας από κάθε πλευρά.
            Είχαν έτοιμος, όχι μόνο τους ανθρώπους που θα αξιοποιούσαν προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, αλλά είχαν προετοιμάσει και τους φακέλους με τα θέματα σε κάθε Υπουργείο και μάλιστα είχαν καθορίσει και την πορεία και τον χρόνο εφαρμογής.
            Ό,τι έταξαν στο Λαό άρχισαν και τον κάνουν πράξη.
            Τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και σχεδιάζει να βρει τις καλύτερες λύσεις είναι τρία:
            Η Novartis, όπου γίνεται διαχωρισμός μεταξύ Τσίπρα και τον Παπαγγελόπουλου, πράγμα που φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Σύριζα. Ο «Ρασπούτιν» θα ξεσκεπαστεί.
            Η τροποποίηση του Συντάγματος και η αναθεώρηση του με τον Εκλογικό νόμο.
            Η Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να γίνεται ακόμη θέμα για το ποιος θα διαδεχθεί του Προκόπη Παυλόπουλο.
            Η κατάληξη αυτών των τριών θέματων θα καθορίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και την πορεία της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Ν.Δ.
            Για την Novartis δεν υπάρχει σκέψη κουκουλώματος και ο Τσίπρας δεν μπορεί να πει ότι «δεν άκουσε δεν γνώριζε».
            Το σύνταγμα θα αναθεωρηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί, αφού πλέον έχει αποσυνδεθεί η υπόθεση αυτή από εκλογές.
            Εκτός, όμως, από τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν και βασικά άλλα θέματα, όπως η κατάργηση φόρων, τα εργασιακά, οι επενδύσεις, η ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων, οι θέσεις εργασίας και το σταμάτημα της μετανάστευσης των νέων ανθρώπων και των επιστημόνων.
            Για την περιφέρεια μας υπάρχουν προβλήματα όπως το θέμα του πρωτογενούς τομέα στην γεωργία και την κτηνοτροφία, το φράγμα της Μεσοχώρας, που κατάντησε σαν το γεφύρι της… Άρτας, τα φράγματα της Πύλης και του Νεοχωρίτη και η ολοκλήρωση της Ε65, που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για την τοπική κοινωνία.
            Αυτά τα προβλήματα και κυρίως τα μεγάλα μπορεί να δημιουργήσουν νέο πολιτικό σκηνικό και φυσικά νε φέρουν ανατροπές, για το καλό της χώρας και των πολιτών.
            Πάντως, οι δημοσκοπήσεις και τα ευρήματα κάνουν λόγο για ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν ξέχασε τις υποσχέσεις προς τους πολίτες και προς τα στελέχη.
            Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. είναι 16,5 μονάδες μπροστά από τον Σύριζα.
            Φυσικά μεγάλες είναι οι προσδοκίες του Λαού, όπως μεγάλη είναι και η αισιοδοξία για την κυβέρνηση της Ν.Δ.
            Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Νέο Υόρκη και η επιτυχία στις εκεί επαφές και συνομιλίες θα ναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Ελλάδας.
            Η επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Αμερική και οι δηλώσεις του θα το δείξουν, εφόσον βέβαια βρεθεί κάποια λύση για το Μεταναστευτικό, που θυμίζει… κινούμενη ατομική βόμβα τόσο για την χώρα μας όσο και για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.