Τελευταίες Ειδήσεις

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της δύο νεκρούς - Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται τα προβλήματα



Η κακοκαιρία άφησε πίσω της δύο νεκρούς - Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται τα προβλήματαΣύμφωνα με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ», του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως την 13:00 της Τρίτης 24/9 καταγράφηκαν πάνω από 10.500 κεραυνοί, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.
Αποτέλεσμα αυτού του μπαράζ, ήταν δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα. Οι δύο άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν χτυπήθηκαν από κεραυνούς. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το meteo.gr, από το πρωί της Τρίτης έχουν πέσει πάνω από 10.500 κεραυνοί σε όλη τη χώρα.
Στην Κυπαρισσία, ένας 56χρονος άνδρας βουλγάρικης καταγωγής σκοτώθηκε από κεραυνό στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι. Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε μεταβεί μαζί με ακόμη τρία άτομα στον σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε για αντικείμενα και ρουχισμό, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας εργάτης με καταγωγή από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του το ίδιο πρωί. Ο άτυχος άνδρας περίπου 35 ετών σύμφωνα με το patrisnews χτυπήθηκε από κεραυνό. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνείς του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών.
Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής. Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
Σοβαρά προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη
Κακοκαιρία όμως έπληξε και τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, μετατρέποντας πολλούς δρόμους της πόλης σε ποτάμια. Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς.
Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης και την πόλη της Καλαμάτας. Στην οδό Αρτέμιδος συγκεκριμένα, συρόμενη βάρκα αποκολλήθηκε από το όχημα που την ρυμουλκούσε με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή και στον Πύργο, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το patrisnews.com, στο μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πύργου σημειώθηκε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να σπεύσει το προσωπικό να προφυλάξει τον πολύτιμο τεχνικό εξοπλισμό του τμήματος.
Στον χώρο βρέθηκε και ο πρώην ιατρός του νοσοκομείου Πύργου και δήμαρχος της πόλης Τάκης Αντωνακόπουλος, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στο προσωπικό.
Στην Κεφαλονιά "πνίγηκαν" από τη λάσπη
Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα από το πρωί της Τρίτης και στην Κεφαλονιά. Η Αγία Ευφημία και οι γύρω περιοχές της Πυλάρου, “πνίγηκαν” στη λάσπη εξαιτίας της νεροποντής που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ξηροπόταμος. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, η κατάσταση τόσο στην παραλία όσο και σε άλλα σημεία του χωριού είναι δύσκολη.
Το vlahatasamis.blogspot.com, αναφέρει ότι πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια, ενώ από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Σάμης, της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου καθώς και άντρες από το Α.Τ. Σάμης, "έδιναν μάχη", με τα νερά και τα φερτά υλικά, που είχαν κατακλείσει, Αγία Ευφημία και Δρακοπουλάτα. Η κυκλοφορία στον δρόμο των Βασιλοπουλάτων έχει διακοπεί, εξαιτίας των νερών και των φερτών υλικών.
Ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα
Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε το πρωί της Τρίτης από την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε φθορές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά, όπου ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν, όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του μαγαζιού βρέθηκε στην κυριολεξία στον αέρα, ενώ αποκολλήθηκε και μέρος της στέγης.
Ζημιές υπέστησαν και οι καμινάδες μίας κατοικίας, οι οποίες κατέρρευσαν. Επίσης μερικώς κατέρρευσε και κολόνα της ΔΕΗ, δίπλα από το εν λόγω σπίτι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.