Τελευταίες Ειδήσεις

6η Πανελλήνια-Πανευρωπαϊκή ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Το Σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Καλαμπάκας, για άλλη μια χρονιά, χθες Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019,  πήρε μέρος στις δράσεις της 6ης Πανελλήνιας-Πανευρωπαϊκής  ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα : Αγαπώ την Άθληση- Αγαπώ την Υγεία μου .    Εφέτος, επιλέξαμε να κάνουμε τις δράσεις στη σχολική μας αυλή και στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη».
Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν από την αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», όπου ιατρός από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας μίλησε στους μαθητές/τριες όλων των τάξεων με θέμα : Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία μας.
Η προσέγγιση του παραπάνω θέματος, έγινε με εντελώς πρωτότυπο τρόπο, o οποίος ήταν προσαρμοσμένος στο φάσμα των διαφορετικών ηλικιών, και είχε ως αποτέλεσμα, οι μαθητές αβίαστα και με παιγνιώδη τρόπο, να αντιληφθούν τα οφέλη της άθλησης.
Κατόπιν οι δράσεις συνεχίστηκαν στην αυλή του σχολείου, όπου ομάδα φοιτητών/τριών με τον συντονισμό της καθηγήτριας του Τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού , του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικότητα στην Κινητική Αναψυχή-Υπαίθριες Δραστηριότητες- Χιονοδρομία-Πιλάτες- Γιόγκα.
Ακολούθησαν παιχνίδια συνεργασίας ,δεξιοτήτων, συναγωνιστικά παιχνίδια, παιχνίδια κίνησης και δημιουργικότητας ,χορός και ομαδικές εικαστικές εργασίες με θέμα την κίνηση και τον αθλητισμό. Στο τέλος απονεμήθηκαν σε κάθε τάξη κύπελλα καλής συνεργασίας και ομαδικότητας.
Η δράσεις τελείωσαν στις 13.00΄με το σύνολο των μαθητών μας εντυπωσιασμένο !
Για όλα τα παραπάνω, το σχολείο μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κ. Μάντζιο Ιωάννη, για την ικανοποίηση του αιτήματός μας και την Ιατρό κ. Στέλλα Κοκτζίδη για την υπέροχη ενημέρωση και συνεργασία.
Ευχαριστούμε επίσης τον Κοσμήτορα της Σχολής και τον πρόεδρο του τμήματος των Τ.Ε.Φ.Α.Α Τρικάλων,  καθώς και την Διδάσκουσα κ. Ζαφειρούδη Αγλαΐα και τους φοιτητές : Ντρούγια Χριστίνα - Κουντάκη Αλέξη - Λάμπρου Σεμίνα - Αθανασιάδη Νίκο - Πρα Άγγελο - Μελή Εύα  -και Κιούκη Χριστίνα.
Τέλος το σχολείο ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην επιτυχία της Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.









Καλαμπάκα 28-9-19                                                              Από το σχολείο








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.