Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Ή μας δίνετε λεφτά ή θα στείλουμε 5,5 εκατ. πρόσφυγες



Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Ή μας δίνετε λεφτά ή θα στείλουμε 5,5 εκατ. πρόσφυγεςΣυνεχίζει να απειλεί την Ευρώπη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν παρά το σαφές μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών. Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί πως θα ανοίξει τις πύλες και περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες θα περάσουν στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη δεύτερη απειλή μέσα σε λίγες ημέρες από τον Ερντογάν. 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στον νέο ωμό εκβιασμό του μόλις λίγες ώρες αφού από τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεν δηλώσει πως θέλει να τον συναντήσει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά τον είχε καλέσει να δείξει έμπρακτα πως θέλει καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.
Μιλώντας στην πόλη της Μαλάτιας το βράδυ της Κυριακής (08.09.2019), όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Ευρώπη με 5,5 εκατ. πρόσφυγες!

«Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ«, είπε ο Ερντογάν.
Μητσοτάκης: Με απειλές και τσαμπουκάδες δεν γίνεται συζήτηση
«Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη ΔΕΘ, προσθέτοντας πως «προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας».
Σχολιάζοντας δε τις προηγούμενες απειλές Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση, αλλά όχι με απειλές και τσαμπουκάδες».
Αναφερόμενος δε στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τόνισε πως θα εφαρμοστεί και πως η κυβέρνηση «θα αλλάξει η διαδικασία χορήγησης ασύλου, θα επιταχυνθεί χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα γίνουν επιστροφές στην Τουρκία, όπως ορίζει η συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.