Τελευταίες Ειδήσεις

Χιλιάδες επισκεπτών στις εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων




Κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε στις τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 14ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή. Χιλιάδες επισκεπτών βρέθηκαν στα Φάρσαλα είτε για να παρακολουθήσουν, είτε για να συμμετάσχουν σε κάποια από τις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε και φέτος ο δήμος Φαρσάλων με την πολύτιμη συνδρομή πλήθους φορέων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με το «18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ» και την «1η Συνάντηση Τοπικών Χορωδιών» και συνεχίστηκαν το Σάββατο με τη μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.
Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα περίπτερα που είχαν στηθεί και αφορούσαν την παρασκευή, δοκιμή και πώληση χαλβά Φαρσάλων, γνωρίζοντας περισσότερα για το πολύφημο γλύκισμα της περιοχής.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «όπως έχω πει από την αρχή της θητείας μας που δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα, ο στόχος μας ήταν φέτος να διοργανώσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο μία γιορτή, αντάξια της φήμης και της ιστορίας του Φαρσαλινού χαλβά. Αν κρίνω από την παρουσία σας, νομίζω πως το πετύχαμε.
Ας ευχηθούμε πως στην επόμενη γιορτή Χαλβά, θα ευτυχήσουμε όλοι μας και περισσότερο οι επισκέπτες, να δουν από κοντά λειτουργικό το μουσείο χαλβά. Το ξέρω πως έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη, να στεγάσουμε στο Πύργο του Δεληδημητρίου, όλη την ιστορία του Φαρσαλινού Χαλβά, δημιουργώντας έναν ακόμη πόλο επισκεψιμότητας στην πόλη.

Το ερώτημα βέβαια δεν είναι μόνον πώς θα αξιοποιήσουμε ως Φάρσαλα ιστορικά αυτό το ισχυρό brand name που λέγεται «Χαλβάς Φαρσάλων». Το μείζον θέμα για εμάς και για την τοπική οικονομία είναι πως θα συνεισφέρουμε στην εμπορική του ενδυνάμωση, η οποία μπορεί να έρθει μέσα από την – με κάποιο τρόπο – κατοχύρωση του προϊόντος. Τα έχουμε συζητήσει με τους χαλβαδοποιούς, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς πρόκειται για ένα πολυσύνθετο ζήτημα. Υπάρχει όμως πλειάδα ιδεών που εάν τις αντιμετωπίσουμε με θετική διάθεση κα προπαντός με συνεργατικότητα, μπορούν να ευοδωθούν και να μας οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα.
Γι’ αυτό και θα ξαναπώ ότι ο αγώνας για εμάς δεν ολοκληρώνεται αύριο, με το πέρας των τριήμερων εκδηλώσεων που βρίσκονται υπό την αιγίδα της Γιορτής Χαλβά. Συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε η επόμενη και οι επόμενες γιορτές Χαλβά, να γίνουν μεγαλύτερες, καλύτερες, να φέρουν περισσότερο κόσμο στην πόλη μας και να κάνουν τον χαλβά Φαρσάλων γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη».
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «σχεδιάζουμε εκδηλώσεις με γνώμονα το σεβασμό στο τοπικό προϊόν, ενώ παράλληλα αξιοποιούμε ισοσκελώς όλες τις δομές πολιτισμού της επαρχίας. Ανάλογα θα πράξουμε και στο μέλλον.»
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος και ο διευθυντής του υποκαταστήματος Φαρσάλων της Eurobank (η οποία και ήταν χορηγός της Γιορτής Χαλβά) κ. Κωνσταντίνος Ριζούλης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή με το «11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» στο οποίο συμμετείχαν και χόρεψαν χορευτικά από την επαρχία Φαρσάλων, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Φαρσαλινού Δημήτρη Χατζηπλή. Μετά τη λήξη του Φεστιβάλ η Ορχήστρα Νέων Φαρσάλων διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με έντεχνη μουσική, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Χριστοδούλου.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.