Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΔ, κολλητοί και μπίζνες


     
Η συμπλήρωση ενός μήνα από τις εκλογές, η συγκρότηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν αποκαλυπτική για τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει και υπέρ ποιων συμφερόντων θα προχωρήσει. Στις 8 Αυγούστου κατατέθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με απαράδεκτες διαδικασίες εντός Βουλής, οι δύο τροπολογίες Βρούτση που ξηλώνουν τις φιλεργατικές ρυθμίσεις που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις πιέσεις της σκληρής πλευράς των δανειστών. Η ΝΔ έσπευσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ βάζοντας εμπρός των οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων. Έτσι κατήργησαν την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση στον ιδιωτικά τομέα, κατήργησαν την προστασία των εργαζόμενων από τις εργολαβικές εταιρίες και τις θετικές προθεσμίες για όσους διεκδικούν τα δικαιώματα τους μέσω ΣΕΠΕ ( το οποίο η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη υποβαθμίσει).
     Μάλιστα οι τροπολογίες Βρούτση «ντυθήκαν» με φιλεργατικό μανδύα καθώς στη ΝΔ επιχείρησαν να μας πείσουν πως οι αιτιολογημένες απολύσεις λειτουργούν ανασταλτικά για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων και στιγματίζουν τον εργαζόμενο. Τα παραπάνω επιχειρήματα είναι αντίστοιχου επιπέδου με το να υποστηρίζεις πως η αύξηση της ρύπανση του περιβάλλοντος θα συμβάλει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Ζούμε την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και μια μανία για λιβάνισμα της κυβέρνησης ΝΔ από τα ΜΜΕ.

     Τα προεκλογικά deals και τα γραμμάτια συνεχίζουν να ξεπληρώνονται από την κυβέρνηση της ΝΔ και σε άλλους τομείς. Αυτό διευκολύνεται με ένα πλήρως πρωθυπουργικοκεντρικό και δημαρχοκεντρικό κράτος (αλλαγές στην απλή αναλογική στους δήμους πριν εφαρμοστεί o Κλεισθένη) όπου ό,τι δεν το ελέγχει η κυβέρνηση το καταργεί και ό,τι την περιορίζει το καταστρατηγεί. Η επίθεση στην Παιδεία είναι ολομέτωπη. Η εμμονική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι ουσιαστικά μέρος της προσπάθειας κατάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου διά της απαξίωσης του (κατάργηση της Νομικής Πάτρας, μεταφορά της Ερεύνα από το Υπουργείο Παιδείας στο Ανάπτυξης, σκληρή κριτική στη ΝΔ από το Nature). Χαρακτηριστικά η αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων, και στα Τρίκαλα, οδηγεί χιλιάδες νέους στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Αλήθεια που είναι τα τοπικά στελέχη της ΝΔ που διοργάνωναν καθόδους στην Αθήνα;
    Επιπλέον το ξήλωμα της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έγινε κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως και στη ΝΔ παραδέχονται, επειδή η κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη με τους ελέγχους της επιτροπής στο μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής τύπου του κ. Μαρινάκη. Ένα ακόμη φιάσκο της κυβέρνησης ήταν και η επιλογή διοικητή της ΕΥΠ, που εκτός από το γεγονός ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς τίτλους στην Ελλάδα όπως απαιτεί η θέση, ήταν στέλεχος εταιριών σεκιούριτι με ελεγχόμενη επιχειρηματική δράση και όχι κάποιος στρατηγός, διπλωμάτης όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο. Επιπρόσθετα αυτοί που πλασάρονταν σαν οπαδοί της αριστείας και της αξιοκρατίας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Η ΝΔ αύξησε τον αριθμό των μετακλητών, τις απολαβές τους και μείωσε τα αναγκαία προσόντα τους σε απολυτήριο Λυκείου! Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Γεωργιάδης διόρισε τον κολλητό του, που είχε μόνο απολυτήριο Λυκείου, διευθυντή του γραφείου του. Όμως μην ανησυχείτε γιατί, όπως ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει, ο φίλος του είναι πολύ ικανός σαν να έχει 10 πτυχία και για αυτό θα πληρώνεται αντίστοιχα σαν να τα είχε. Έτσι ξηγούνται οι κολλητοί.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ήδη μέσα σε αυτόν τον μήνα ότι η αντιπολίτευση που ασκεί είναι και προγραμματική, και μαχητική. Θα είμαστε παντού παρόντες, δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να συνεχίσει τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων που ιδεοληπτικά ονειρεύεται. Η ιδεολογική σύγκρουση Αριστεράς-Δεξιάς και Προόδου-Συντήρησης δημιουργεί τις συνθήκες για τη δημιουργία ενός μετώπουαντίστασης στις νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης.
Χρήστος Σιμορέλης
πρώην Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.