Τελευταίες Ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας - Εκκενώθηκε μοναστήρι



Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας - Εκκενώθηκε μοναστήριΠυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά περίπου ένα τέταρτο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους καθώς και ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα χωριά. Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν συνολικά 80 πυροσβέστες, 39 οχ/τα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχ/τα με 12 πυροσβέστες του ειδικού μηχανοκίνητου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες OTA.
Η φωτιά στην Εύβοια καίει δάσος, και για την ώρα δεν απειλεί τους οικισμούς Αγριλίτσα, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι που βρίσκονται γύρω από το μέτωπο της φωτιάς. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Τόνισε ότι για την ώρα δεν κινδυνεύουν οικισμοί σημειώνοντας πάντως ότι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.