Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου χοροστατούντων   των Σεβασμιότατων  Μητροπολιτών  Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου.
Το απόγευμα της  Δευτέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας τον οποίο  παρακολούθησαν πλήθος πιστών που συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή, οι οποίοι και κατέκλυσαν κυριολεκτικά τους χώρους του μοναστηριού.
Στις λατρευτικές-εορταστικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος ο  οποίος  αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή της ορθοδοξίας μας τόνισε ότι η Μεταμόρφωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αποτελεί μέγα γεγονός το οποίο δεν αλλοιώνει την ανθρώπινη φύση του αλλά καταδεικνύει και την θεϊκή του υπόσταση.

Ακόμη υπογράμμισε και την τεράστια σημασία της μεταμόρφωσης στον σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος θα πρέπει να κάνει την προσπάθεια για μεταμόρφωση του  προκειμένου να οδηγηθεί στην σωτηρία του τονίζοντας πως ο Κύριος δεν είναι πίσω από κάθε δυστυχία αλλά η είναι η αγάπη.
Ο καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης π. Νήφων ευχαρίστησε όλους για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της μονής και εξέφρασε την χαρά για την παρουσία όλων λέγοντας ότι και φέτος με την βοήθεια του Κυρίου αξιωθήκαμε να εορτάσουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος ευχόμενος και μεταμόρφωση των ανθρώπων για την επουράνιο ανταμοιβή.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη  με την τέλεση του όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας.






















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.