Τελευταίες Ειδήσεις

Εποπτεία Μητσοτακη στα δημόσια ΜΜΕ


Με το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα επί κυβέρνησης ΝΔ μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό.
Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά την εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που λίγες μέρες πριν, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την ΕΡΤ, την οποία χαρακτήριζε ως «φερέφωνο της εξουσίας».
Η μετατροπή του γραφείου του Πρωθυπουργού σε μιντιακό Όμιλο,  αμφισβητεί στην πράξη τα ευρωπαϊκά δεδομένα – κεκτημένα δεκαετιών.
Το κόμμα που αποφάσισε το επαίσχυντο «μαύρο» ανέλαβε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας με υποσχέσεις ανανέωσης και εκσυγχρονισμού. Αντ’ αυτών ξεκινά με τον πλήρη έλεγχο των δημόσιων μέσων διαρρέοντας  για την ΕΡΤ μαύρα σενάρια για μείωση προσωπικού, κλείσιμο δομών, οικονομικό στραγγαλισμό.

Ως  πρώτο δείγμα κυβερνητικής γραφής, φανερώνει μια νοοτροπία η οποία έρχεται από το παρελθόν και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για αντικειμενικότητα και αμεροληψία.

                                                            Από το Γραφείο
   του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Τρικάλων
      Σάκη Παπαδόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.