Τελευταίες Ειδήσεις

Χρ. Σιμορέλης: Συνεχίζουμε και θα είμαστε παντού!


   
Ο ελληνικός λαός ανέδειξε τη ΝΔ ως τη νέα κυβέρνηση της χώρας, έχοντας ωστόσο καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το κυρίαρχο κόμμα στον χώρο της Αριστεράς και της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα παραμένει μεγάλη δύναμη, προς απογοήτευση του συστήματος που επένδυε στη στρατηγική του ήττα, και μια ισχυρότατη αξιωματική αντιπολίτευση.
    Έχει πάρει την εντολή του λαού να παίξει το επόμενο διάστημα ένα ρόλο συσπείρωσης του προοδευτικού κόσμου. Με ρεαλισμό, χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα μαζικό κόμμα, με ένα ριζοσπαστικό, αντί-νεοφιλελεύθερο, οικολογικό πρόγραμμα, που να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στη γείωση στους εργασιακούς χώρους, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη νεολαία, καθώς επίσης και στην επικοινωνία (στο διαδίκτυο, σε τοπικό επίπεδο κ.α.). Όλα τα παραπάνω είναι αναγκαία ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα κεκτημένα των τελευταίων 4 ετών, τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

    Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης. Υπάρχουν μια σειρά από παλιά στελέχη υπεύθυνα για τις πολιτικές 2012-24, μια σειρά εξωκοινοβουλευτικοί, νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες, υφυπουργοί με αρμοδιότητες τις οποίες είχαν, μέχρι πρότινος, Γενικοί Γραμματείς και ελάχιστες γυναίκες. Ο νέος Πρωθυπουργός έθεσε υπό την εποπτεία του το Α.Π.Ε., την Ε.Ρ.Τ. και την Ε.Υ.Π.. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα είχε ακούσει ο Αλέξης Τσίπρας αν είχε πράξει το ίδιο. Ενέταξε της αρμοδιότητες για το Προσφυγικό, αλλά και για τη Σωφρονιστική Πολιτική, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που δεν υπάρχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Επίσης τοποθετεί τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης μία μόλις εβδομάδα μετά τη συνταξιοδότησή του.Μια ακόμα επιλογή που φέρνει νέα ήθη στην πολιτική σκηνή, είναι να τοποθετήσει του Δημήτρη Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και άρα υπεύθυνου να χειριστεί τα πολεοδομικά θέματα στο Ελληνικό, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό. Πρόκειται για σαφή σύγκρουση συμφερόντων, χατίρια σε εταιρείες (Business as usual).
     Παράλληλα η Υπουργός Παιδείας δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τους 10.500 διορισμούς των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσε την κατάργηση της Νομικής Πάτρας. Η Ν.Δ. κλείνει δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικάΕπιπρόσθετα προχώρησαν σε βίαιη απόσπαση της Έρευνας από το υπουργείο Παιδείας και μετακίνηση στο Ανάπτυξης χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση ή συζήτηση με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.
     Όλα αυτά σίγουρα δεν αποτελούν ενθαρρυντικό πρώτο δείγμα γραφής και δείχνουν τις προθέσεις τους για τη συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εποικοδομητική και μαχητική αντιπολίτευση, όχι επανάληψη των στείρων αντιπολιτευτικών τακτικών της ΝΔ που περιλάμβαναν fake news και ύβρεις. Είμαστε παρόντες και συνεχίζουμε, προσωπικά διαβεβαιώνω πως θα βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες των Τρικάλων.
Το πολιτικό μου γραφείο βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 29, 42100 Τρίκαλα, Τηλέφωνα: 24310 63308, 694 690 6617
Χρήστος Σιμορέλης
πρώην Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.