Τελευταίες Ειδήσεις

Βελτίωση μεγεθών στην Τράπεζα Θεσσαλίας – Ομόφωνες εγκρίσεις στην Γενική Συνέλευση



Βελτίωση μεγεθών στην Τράπεζα Θεσσαλίας – Ομόφωνες εγκρίσεις στην Γενική ΣυνέλευσηΤα οικονομικά αποτελέσματα της παρελθούσης χρονιάς και τις αποφάσεις της διοίκησης ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, που ανέρχονται ήδη σε 14.500, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του συνεταιρισμού που πραγματοποιήθηκε χθες στα Τρίκαλα.
Στα μεγέθη της τράπεζας αναφέρθηκαν διεξοδικά τόσο ο πρόεδρος Τάσος Λάππας όσο και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Γάτος.
Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2018 η Συνεταιριστική Τράπεζα αύξησε τις καταθέσεις των πελατών της κατά 23 εκ. ευρώ (ποσοστό 13%) οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε περίπου 200 εκ ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι χρηματοδοτήσεις (243 εκ.), το συνεταιριστικό κεφάλαιο (+440 χιλ ευρώ) και η κερδοφορία η οποία ανήλθε σε 1,2 εκ. ευρώ προ φόρων, αλλά με αφαίρεση 4,5 εκ. ευρώ που αναλώθηκαν σε καλύψεις μέρους των κόκκινων δανείων. Μέρισμα δεν διανεμηθεί.

Τονίστηκε επίσης ότι η τράπεζα εκμεταλλευόμενη την ευελιξία της έναντι των συστημικών τραπεζών και ασκώντας συμβουλευτική τραπεζική, παρουσιάζει αξιόλογη διείσδυση στην θεσσαλική αγορά και κυρίως στους μικρομεσαίους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχει δώσει μέχρι τώρα 3.152 POS.
Σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία της τράπεζας βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δύο σημαντικά έργα όπως είναι η αλλαγή του πληροφοριακού συστήματος αλλά και η λειτουργία του Open Banking.  Πρόκειται για τεχνικές κομβικές αλλαγές που αναμένεται να βελτιώσουν την διεκπεραίωση των εργασιών και την εξυπηρέτηση των πελατών συμβάλλοντας στην αύξηση των μεγεθών. Όπως ανέφερε ο κ. Λάππας γίνεται αγώνας δρόμου να ολοκληρωθούν και τα δύο έως το τέλος του 2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας κάλεσε όσους πελάτες της έχουν καθυστερημένα δάνεια να επισκεφτούν την τράπεζα ώστε να βρεθεί μία λύση από κοινού, καθώς και όλα τα μέλη της να αυξήσουν την πελατειακή τους σχέση με την τράπεζα αλλά και να πάρουν μέρος στην προσεχή αύξηση κεφαλαίου μέσω των δύο ομολόγων που θα εκδοθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.