Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ



Οι Εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν πραγματικά συνταρακτικές. Ανέδειξαν την 1η Κυβέρνηση μιας νέας ιστορικής περιόδου που άρχισε την 21/8/2018, με την χειραφέτηση της χώρας από την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της.
Οι πρωταγωνιστές της χειραφέτησης, το Κόμμα - η Κυβέρνηση – η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα να χρωματιστεί η νέα εποχή από τον σχηματισμό μιας Προοδευτικής Κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυταπάτες, λάθη, παραλείψεις, τραυματικές συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, προκάλεσαν ένα πολιτικό κλίμα που δημιουργούσε ένα ευρύτατο Αντι – ΣΥΡΙΖΑ Μέτωπο και μια ετερόκλητη πλειοψηφική πραγματικότητα που ζητούσε « αλλαγή σελίδας».
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το αίτημα για αλλαγή σελίδας, που ξεπερνούσε την δική μας επιχειρηματολογία ότι « το καραβάνι προχωρεί και τα σκυλιά γαυγίζουν». Τα σημαντικά κυβερνητικά επιτεύγματα μετά την 25/1/2015 δεν επαρκούσαν. Η ΝΔ υπόσχονταν λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, ισχυρή ανάπτυξη σε μια κοινωνία που είχε λεηλατηθεί από τη θεωρία της εσωτερικής υποτίμησης των δανειστών της και καταλόγιζε ευθύνες και σε μας για τη λεηλασία. Οι εξαγγελίες της ΝΔ συνέθλιψαν τις συγγενικές της πολιτικές δυνάμεις και την οδήγησαν σε αυτοδύναμη Κυβέρνηση με το σημαντικό εκλογικό ποσοστό του 39,85%.

Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα ιστορικών προκλήσεων :
- Η χώρα έχει αδιαμφισβήτητη τη παραμονή της στην Ευρωζώνη, έχει κατακτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, αναγνωρίζεται ως Πυλώνας Σταθερότητας και μεγάλων πρωτοβουλιών στη Ν.Α. Ευρώπη, ως Κόμβος Ενεργειακός – Διαμετακομιστικός – Εμπορικός – Τουριστικός
- Η απειλή της Τουρκίας είναι ανησυχητική
- Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει, έχει το χαμηλότερο επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα, έχει πρωτογενή πλεονάσματα – δημοσιονομική ισορροπία – αποθεματικό 37 δις ευρώ – θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης…
- Η εξυπηρέτηση του τεράστιου ελληνικού χρέους έχει καταστεί βιώσιμη
Η επόμενη μέρα βρίσκει τη ΝΔ με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με ακροατήριο που αναμένει τα κυβερνητικά δείγματα γραφής.
Βρίσκει όμως και ένα Αριστερό - Προοδευτικό Κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που στις αντίξοες συνθήκες του πολυπλόκαμου Αντι – ΣΥΡΙΖΑ Μετώπου, κατέκτησε μια ισχυρή πολιτική δύναμη με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 31,53%.
Το νέο κοινοβουλευτικό πολιτικό σκηνικό περιλαμβάνει στα Ακροδεξιά της ΝΔ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου και προς τα Αριστερά το ΚΙΝΑΛΛ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ – 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Η επόμενη μέρα είναι μια μέρα αξιολόγησης των πολιτικών δυνάμεων για την ανταπόκρισή τους στις τεράστιες ευθύνες τους έναντι μιας ιστορικής χώρας με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και ενός λαού που δικαιούται επιτέλους να ζήσει πολύ καλύτερα. Η ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ να μην διαψεύσει σύντομα τις προσδοκίες που δημιούργησε, είναι προφανώς η μεγαλύτερη.
Μεγάλη είναι όμως και η δική μας ευθύνη να δημιουργούμε από τώρα, με τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μας, τις προϋποθέσεις μιας αξιόπιστης προοδευτικής εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετασχηματισμό του σε μαζικό Κόμμα της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ που συνεχίζει να στοχεύει στη κοινωνία της ανθρώπινης χειραφέτησης των ελεύθερων και ίσων παραγωγών – χωρίς εκμετάλλευση και αλλοτρίωση .
Η προοδευτική κυβερνητική εναλλακτική λύση απαιτεί ξεπέρασμα αγκυλώσεων και τολμηρή αναζήτηση προγραμματικής σύγκλισης με όλες τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις – σοσιαλδημοκρατικές, οικολογικές, βαθιά δημοκρατικές – που συμφωνούν σε ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ : για την Προοδευτική Αναγέννηση - την Ολιστική Ανασυγκρότηση της χώρας με Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη, για την αλλαγή συσχετισμών στην Ενωμένη Ευρώπη που θα επιτρέψει την οικοδόμηση της Ευρώπης της Ανθρωπιάς …

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.