Τελευταίες Ειδήσεις

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα καιρικά φαινόμενα



Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε περιοχές του νομού Τρικάλων θέτοντας σε άμεση επέμβαση τον μηχανισμό της Περιφέρειας
Σε διαρκή ετοιμότητα θα βρίσκεται μέχρι και σήμερα το βράδυ η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κατ΄ εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος που τυχόν προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως προέλθουν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα για τα οποία κάνουν λόγο οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή των Τρικάλων έκαναν την εμφάνιση τους λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε όλο το φάσμα του νομού. Σε αντίθεση με άλλους νομούς και δη της Λάρισας όπου σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης, στο νομό Τρικάλων τα προβλήματα, ευτυχώς ήταν περιορισμένα. Ωστόσο από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, βρέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Το συντονισμό Υπηρεσιών και Υπαλλήλων ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους τέσσερις Δήμους του νομού.
Κύρια φαινόμενα σ’ όλο το φάσμα του νομού οι ισχυρές καταιγίδες που συνδυαζόταν με θυελλώδεις ανέμους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.
Στο Δήμο Μετεώρων προβλήματα δημιουργήθηκαν στην εθνική οδό Τρικάλων – Γρεβενών στα όρια των δυο νομών και στις οδούς που οδηγούν προς Δεσκάτη. Στο εν λόγω σημείο σημειώθηκαν καταπτώσεις χωμάτινων όγκων αλλά και βράχων, που κινητοποίησαν την Περιφερειακή Ενότητα με υπαλλήλους και μηχανήματα.
Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και στα ορεινά του Δήμου Πύλης και συγκεκριμένα από το ύψος της Γέφυρας Αλεξίου αλλά και στα Στουρναρέικα όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε άμεση αντιμετώπιση με μηχανήματα της Περιφέρειας.
Στην περιοχή του Κακοπλευρίου του Δήμου Μετεώρων τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αποκολλήθηκε στέγη ποιμνιοστάσιου καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
Έως και σήμερα το βράδυ όπου σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα θα εκτονωθούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.