Τελευταίες Ειδήσεις

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ…..!



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

            O Λαός πήρε επιτέλους την τύχη στα χέρια του και άλλαξε η Ελλάδα πολιτική σελίδα. Οι Ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες, που πήρε η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο προάγγελος για το τι θα γινότανε στις πρόωρες Εκλογές στις 07-07-2019.
            Παρά τις εγωιστικές και διχαστικές προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα, να αλλάξει το δυσμενές κλίμα, οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή στην Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσουν το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα.
            Με την αλλαγή της κυβέρνησης, οι πολίτες απέδειξαν το πόσο απογοητευμένοι ήταν από την διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και πόσο προδομένοι ήταν, από τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
            Αισθάνθηκαν λαβωμένοι από τις ατελείωτες στροφές, σε βασικά κοινωνικά και εθνικά θέματα, και πικραμένοι από τα εμπρηστικά και διχαστικά μηνύματα του Σύριζα και γι’ αυτό του γύρισαν την πλάτη.
            Οι ομολογημένες από τον Τσίπρα αυταπάτες και ψευδαισθήσεις αποδείχθηκαν καταστροφικές, αφού η πατρίδα μας τον Ιούνιο του 2015, λίγο έλειψε να μείνει εκτός Ευρωζώνης.
            Μετά από πέντε χρόνια ανίκανης διακυβέρνησης και αφού πλήγωσε την Δημοκρατία και τους θεσμούς ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η δε νίκη στις πρόωρες Εκλογές με, ποσοστό 39,5% ήταν μία Ιστορική Νίκη…!

            Η προδοσία, στο θέμα των Πρεσπών, οι διώξεις κατά της Εκκλησίας, τα χάλια της οικονομίας, η Μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό, η διάλυση του κράτους και η δημιουργία Συριζαϊκού κατεστημένου ήταν η «Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης.

            Η άγνοια της πραγματικότητας, η εκμετάλλευση της αγανάκτησης του Λαού το 2015 και η επένδυση στον λαϊκισμό, έγιναν η πολιτική.. ταφόπλακα των Τσίπρα – Καμμένου.
            Ο Τσίπρας, μέσα στα αδιέξοδά του, υπηρέτησε μόνο το κομματικό και το προσωπικό του συμφέρον. Υπερφορολόγησε χωρίς δισταγμό τους φτωχούς πολίτες και υπηρέτησε τα ξένα συμφέροντα στο «Μακεδονικό».
            Η Αγία Κυριακή στις 7 Ιουλίου, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε το θαύμα και ο Λαός τώρα πλέον δεν ξεχνά τι σημαίνει ψευτοΑριστερά. Δυστυχώς ο Τσίπρας ήταν η ντροπή της Αριστεράς…!
            Ιστορικής σημασίας το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών και ουσιαστικής αξίας η Αλλαγή σελίδας. Φάνηκε επιτέλους μια διέξοδος στα αδιέξοδα που έφερε ο Σύριζα. Η ήττα του Τσίπρα ανοίγει νέους δρόμους και για την Ελλάδα και για τα κόμματα.
            Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισαν την μητέρα…. των μαχών και οι δυναμικές ανάταξης και σωτηρίας ξαναεμφανίζονται στην συνείδηση του Λαού. Η επιστροφή στην κανονικότητα φάνηκε από τις Αγορές του χρήματος. Ο νέος Πρωθυπουργός είναι … καταδικασμένος να πετύχει…!
            Μια ισχυρή ανάπτυξη και μια Αυτοδύναμη Ελλάδα φαντάζουν, όσο ποτέ άλλοτε, ως πραγματικότητα.
            Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν παρασύρθηκαν από τις ουτοπίες και τις διχαστικές κινήσεις του Τσίπρα. Μίλησαν στους πολίτες, γνωρίζοντας τα προβλήματα της κοινωνίας και προτείνοντας λύση, ενώ ο Σύριζα είχε πάρει προπολού διαζύγιο από τον Λαό.
            Τα επιχειρήματα της Ν.Δ. για νέες θέσεις εργασίας, για λιγότερους φόρους, για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, για το δημογραφικό, για την μετανάστευση των νέων, για την συμπαράσταση σ’ όλους, για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, για την σωστή δημόσια Παιδεία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και για την σωτηρία της Μεσαίας Τάξης, τα επιχειρήματα αυτά λοιπόν ήταν ο μοχλός για να φύγει το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα του Σύριζα και για να έρθει το ελπιδοφόρο της Ν.Δ.
            Η προσδοκία, που κυριαρχεί τώρα, είναι να επιστρέψει η χώρα σε μία κανονικότητα και να λειτουργήσουν σωστά οι θεσμοί και η Οικονομία.
            Το στοίχημα δεν είναι ούτε εύκολο ούτε απλό και η νέα κυβέρνηση θα κριθεί, ενδεχομένως, και από τα πρώτα της βήματα. Το βάρος που επωμίζεται ο νέος Πρωθυπουργός είναι τεράστιο, αλλά κι η καθαρή εντολή του Λαού είναι πρωτοφανής.
            Όλοι μαζί μπορούμε. Όλα θα πάνε καλά με την βοήθεια και του Θεού.
            Γαλάζιος Θρίαμβος με 39,9 και 158 έδρες για την Ν.Δ. έναντι 31,5 και 86 έδρες για τον Σύριζα.
            Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.