Τελευταίες Ειδήσεις

Χαλκιδική: 6 νεκροί, ένας αγνοούμνεος, δεκάδες τραυματίες, καταστροφές από την πρωτοφανή κακοκαιρία

Χαλκιδική: 6 νεκροί, ένας αγνοούμνεος, δεκάδες τραυματίες, καταστροφές από την πρωτοφανή κακοκαιρία
Σδοδρή  κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες  χτύπησε  την κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα, με  έξι νεκρούς, δεκάδες τραυαμτίες και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.
Οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική έχουν φτάσει τους έξι επιβεβαιωμένους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει πληροφορία και για 7ο νεκρό χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνώθηκε και είναι στη ΜΕΘ.
Πάνω από 70 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι περισσότεροι χωρίς σοβαρά τραύματα. Τα φαινόμενα συνεχίζονται πάντως και ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί.
Τις προσπάθειες συντονίζει προσωπικά ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος είχε θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα από χθες το απόγευμα όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, όταν έλαβε ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η Χαλκιδική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού δεκάδες δέντρα έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ. 140 πυρσβέστες είναι επί ποδός και ανοίγουν όσους δρόμους είχαν κλείσει και προσπαθούν να απομακρύνουν τα δέντρα όπου έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Σ’ αυτό θα συμμετέχουν οι υπουργοί Θεοδωρικάκος, Καράογλου, Καραμανλής και ο νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιάς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο σημείο θα μεταβεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Επιπρόσθετα, το πρωί της Πέμπτης, 11.07.2019, θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη μετά την αδιανόητη τραγωδία.
Τι γνωρίζουμε για τους έξι νεκρούς
Είναι μια αδιανόητη τραγωδία. Υπάρχουν πληροφορίες τόσο από την ΕΡΤ, όσο και από τοπικά μέσα ενημέρωσης, που μιλούν για κατάρρευση μιας στέγης και δέντρων, αλλά και ορμητικά νερά σε πολλά σημεία, ενώ υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!
Ένα ανήλικο αγόρι έγινε το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την Χαλκιδική. Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί σκοτώθηκε και μια 54χρονη, επίσης από τη Ρουμανία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών, είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.
Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Την ίδια ώρα έρευνες διεξάγει το Λιμενικό Σώμα στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά. Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα· έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική λίγο μετά τη 01.00, αναφέρεται ότι ως εκείνη την ώρα είχαν γίνει τριάντα διασώσεις από σπίτια και οχήματα και εκατοντάδες κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων από το οδόστρωμα και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.
Συνολικά μόνο στην Χαλκιδική έξι νεκροί…
Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η γυναίκα από την Ρουμανία, στα Νέα Πλάγια, όπου κατέρρευσε το στέγαστρο μιας ταβέρνας, είναι σοκαριστικές… 
Και αγνοούμενος στην Καλλικράτεια!
Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου ψαρά, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

 Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος, καταστροφές, κολόνες της ΔΕΗ στο δρόμο!
Εν τω μεταξύ ο καιρός είχε δείξει τα δόντια του από νωρίς στην Χαλκιδική! Όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr, στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν οι οδηγοί στον δρόμο της Χαλκιδικής, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, πριν τη στροφή για Πετράλωνα, το βράδυ της Τετάρτης, 10.07.2019, όταν μια κολόνα της ΔΕΗ έπεσε στον δρόμο με αποτέλεσμα να διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και να κοπεί το δίκτυο του κινητών τηλεφώνων τους!
Όσα οχήματα μπορούν, όπως βλέπετε και στο βίντεο του Grtimes.gr, περνούν πάνω από την πεσμένη κολόνα…
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χαλκιδική αυτή τη στιγμή ναι μεν έχει πολύ βροχή αλλά δεν έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ούτε κάποια πτώση δέντρου.
Τα αυτοκίνητα στη Μουδανιών κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!
Εν τω μεταξύ, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής – δηλαδή την Κασσάνδρα και την Σιθωνία – με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.
Τα περισσότερα προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής ο καιρός στην Ηράκλεια όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με τον ανεμοστρόβιλο, όπως και στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές. Σημειώνεται πως ο ανεμοστρόβιλος ήταν πιο έντονος στη Νικήτη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, που μίλησε στο GR TIMES, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και δεύτερο πόδι με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε κατασκευές στην παραλία της Νικήτης.
Υπογραμμίζεται πως υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα ενώ το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό.
Έχει ειδοποιηθεί η ΔΕΗ και τα συνεργεία σπεύδουν για να διορθώσουν τις βλάβες ενώ όπως ανέφερε δεν δέχθηκαν τηλεφωνήματα για εγκλωβισμούς ατόμων τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Καιρός: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων με έναν τραυματία στην Θεσσαλονίκη!
Να σημειωθεί επίσης πως ο καιρός προκάλεσε και μία σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων που σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, 10.07.2019, στο δρόμο Θεσσαλονίκης Περαίας.
Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη κοντά στην 113 Πτέρυγα Μάχης. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε ένας 50χρονος άνδρας για τον οποίο χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.
Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Ο 50χρονος ανέφερε ότι έχει ζαλάδες, ενώ τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται, ενώ οι Αρχές συνιστούν προσοχή όσο ο καιρός συνεχίσει… τα τρελά του.




https://www.newsit.gr/kairos/kairos-xalkidiki-tragodia-nekroi-apo-tin-kakokairia/2829841/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.