Τελευταίες Ειδήσεις

Μικέλης Χατζηγάκης: «Γιατί ο Μητσοτακης»



Το μεγάλο προβάδισμα που πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές δεν ήταν ούτε ευκαιριακό, ούτε μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως καταψήφιση της ιδεοληπτικής, χωρίς καμιά επαφή με την σύγχρονη πραγματικότητα, πολιτικής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε την θετική ψήφο της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που εδώ και μια δεκαετία κουράστηκε από κραυγές και ανεδαφικές υποσχεσιολογίες. Που ωρίμασε διαπιστώνοντας ότι η προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας.
Έπρεπε, δυστυχώς, να φθάσουμε στο κατώτατο επίπεδο του άκρατου λαϊκισμού, των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του κρατισμού και της υποτιθέμενης ανάπτυξης με δανεικά για να αντιληφθούμε ότι αυτός ακριβώς ο δρόμος ήταν που μας οδήγησε πριν από μια δεκαετία σε αυτή την μεγάλη κρίση.
Απέναντι σ’ αυτό το αδιέξοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρατάσσει ένα θετικό πρόγραμμα που ξεκινά από την βελτίωση της καθημερινότητας, την ανακούφιση από την μεγάλη φορολογία, τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες.
Μιλά για μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην δημόσια διοίκηση και στην Παιδεία και για αποτελεσματική αντιμετώπιση του αισθήματος ανασφάλειας που επικρατεί στους δημόσιους χώρους και στις γειτονιές. Διότι ξέρει πως η ασφάλεια είναι βασικό συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας μας. Χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία η οποία είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας.
Είναι αυτός που ξεκάθαρα επιμένει σε ένα πρόγραμμα σύγχρονου φιλελευθερισμού που δίνει έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στην άμβλυνση των κοινωνικών αδικιών.

Επιπλέον απέδειξε ότι είναι ο πολιτικός αρχηγός που ακούει τον πατριωτικό παλμό της ελληνικής κοινωνίας, που είδε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να την λοιδορεί και να την καθυβρίζει, όταν εξέφραζε δημοκρατικά τις διαμαρτυρίες της για την αναγνώριση «εθνότητας», «ταυτότητας» και γλώσσας «Μακεδόνων».
Αντίθετα με την διχαστική πολιτική του Σύριζα, ακόμη και με συνθηματολογία του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι στόχος του είναι να ενώσει ξανά όλους τους Έλληνες με κατεύθυνση το κτίσιμο της νέας Ελλάδας.
Μέσα από την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και την αποτελεσματική προστασία όσων έχουν ανάγκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατρανώνει ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να ξαναπιάσει το νήμα του νέου υγιούς πατριωτισμού. Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει. Ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της ευθύνης, της αλήθειας και, κυρίως, της σκληρής δουλειάς.
Γι’ αυτό και θα είναι ο νέος πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων!
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.