Σταγών: «Ο Άγιος Λουκάς υπήρξε δίπλα στον πόνο του κάθε ανθρώπου»«Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός προσέφερε όλη του την ζωή στον συνάνθρωπό του», τόνισε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Λουκά στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας.
Ο κ. Θεόκλητος που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού, υπογράμμισε πως «ο Άγιος Λουκάς ήταν αυτός που υπήρξε δίπλα στον πόνο του κάθε ανθρώπου κινούμενος από την πίστη του στο Θεό. Αυτή ήταν που τον δυνάμωνε, ώστε ακόμη και μετά τον θάνατό του η πίστη σκήνωσε στα ιερά του λείψανα επιτελώντας μέχρι και σήμερα πολλά θαύματα».


Ο ιεράρχης του θεσσαλικού κάμπου πρόσθεσε ακόμη πως «οι Άγιοί μας είναι αυτές οι οάσεις που μας δίνουν το θάρρος να συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα στα βάσανα, στις ασθένειες και σε όλα τα προβλήματα που έχουμε. Ο Θεός και οι Άγιοι, είναι αυτοί που ξέρουν πως θα τακτοποιήσουν την αδικία και θα μας βγάλουν σε αναψυχή».
Ο μητροπολίτης Σταγών έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «ο Θεός μας δοκιμάζει και μας αφήνει όσο έχουμε δύναμη μέχρι το χείλος του γκρεμού και της καταστροφής. Έπειτα όμως έρχεται μας αρπάζει και μας σώζει και μας τοποθετεί σε καλύτερη θέση από πριν».
Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του ναού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας παρουσία εκατοντάδων πιστών που προσήλθαν από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν τεμάχιο από το λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού καθώς και την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» που μεταφέρθηκε για την πανήγυρη από την Μεγάρχη Τρικάλων.

Να αναφερθεί ότι τα τροπάρια του εσπερινού της εορτής έψαλε η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης «ο Άγιος Βησσαρίωνας».
Τέλος, ο προϊστάμενος του ναού π. Αχίλλιος Καραμίντζιος εκ μέρους όλων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θεόκλητο για την αρχιερατική του παρουσία για την αγάπη του και την στήριξή του.