Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στην Καστοριά ! Νέα ισχυρή δόνηση


Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στην Καστοριά ! Νέα ισχυρή δόνηση
Διαδοχικοί είναι οι σεισμοί στα ελληνοαλβανικά σύνορα και έχουν γίνει αισθητοί στην Καστοριά, στα Γιάννενα και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.
Στον χορό των Ρίχτερ η περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα τουλάχιστον έξι σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες . Οι σεισμοί έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητοί στην Καστοριά, στα Γιάννενα αλλά και σε αρκετές άλλες περιοχές της Βόρεια Ελλάδας. Νέα σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10 το πρωί, 45 χιλ. δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στις 07.26 π.μ. στην περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων.
Το επίκεντρο του σεισμού είναι 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην Αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και την Νότια Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.