Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΕΛΠΙΔΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

          Η εκδίκηση, λέγει ο Λαός, είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Τσίπρα. Η εκδίκηση της … κάλπης, τσάκισε τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ο λαοπλάνος Πρωθυπουργός συνετρίβη από τους πάμφτωχους πλέον πολίτες και ο χαρισματικός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του τα ηνία της χώρας, με αυτοδύναμη Κυβέρνηση, όπως προεξοφλούν τόσο ο Λαός όσο και οι αγορές με την Οικονομία.
          Ο Τσίπρας έτυχε ξεχωριστής ανοδικής πορείας. Από στέλεχος του Συνασπισμού, με 3%, έγινε υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Εκτόπισε τον μέντορά του, τον Αλαβάνο, και το 2012 πήρε ποσοστό 12% και 26%. Το 2014, στις Ευρωεκλογές, πήρε πρωτιά και το 2015 έγινε Πρωθυπουργός.
          Έκτοτε κυβέρνησε, σχεδόν, μακιαβελικά. Έγινε αλαζονικός, υπερόπτης, θρασύς, επιθετικός και διχαστικός. Έχασε το μέτρο και την επαφή με τον Λαό και με την πραγματικότητα. Οι υποτελείς και οι κόλακες του έσκαψαν τον λάκκο …!
          Ο μύθος, που τόσα χρόνια έχτιζε πάνω στην άμμο, σαρώθηκε, σαν χάρτινος πύργος, στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις Ευρωεκλογές, πριν λίγες ημέρες. Η Ν.Δ. θριάμβευσε σε Δήμους και Περιφέρειες και στις Ευρωεκλογές ήρθε το «Βατερλώ» της ψευτοαριστεράς.

          Τώρα πια δεν βγαίνουν άσσοι … από τα μανίκια και τα πάντα χάθηκαν, σαν το φτερό στον άνεμο. Ήδη τα υπόγεια … ρεύματα διαδοχής ξεκίνησαν, αφού στις Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί «ως σκεύος κεραμέως» με ποσοστό κάτω του 20%. Το … ηθικό πλεονέκτημα έγινε «στάχτη και χόβολη».
          Λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος έκανε πραξικόπημα στην Δικαιοσύνη και υπονόμευσε τους θεσμούς. Όλα τώρα είναι στον … αέρα, αφού οι ειδικοί και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, κάνουν λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.
          Δυστυχώς, οι επιλογές προσώπων, μετά από μία συντριβή στις εκλογές της Τ.Α. και στην Ευρωβουλή, δείχνουν αλαζονεία και σκοπιμότητα, για να εργαλειοποιηθεί η Δικαιοσύνη.
          Το κόμμα του Τσίπρα, μετά την συντριπτική ήττα είναι σε … αποδομή, δηλαδή καταρρέει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα έχει εκπνεύσει προ πολλού.
          Στα χρόνια, όμως, που κυβέρνησε την πατρίδα μας, στράφηκε εναντίον της Εκκλησίας. Ξεπούλησε την Μακεδονία. Παρέδωσε την χώρα στους αναρχικούς του Ρουβίκωνα και στους περιθωριακούς. Έσπειρε στην χώρα μεγάλη ανασφάλεια. Γκρέμισε την κοινωνία και την οικονομία. Είπε πρωτοφανή ψέμματα και έκανε μετανάστες 700.000 Έλληνες.
          Έχτισε, όμως, ένα νέο κομματικό κράτος και βόλεψε τα «δικά του παιδιά». Δεν σεβάστηκε την αξιοκρατία και έφερε πολύ έντονα κάθε μορφή Διαφθοράς και Διαπλοκής.
          Τώρα πολλοί από αυτούς, που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κουνάνε … μαντήλι στον Τσίπρα. Μεγάλο παράδειγμα η Μεγαλοοικονόμου, που μας πουλούσε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
          Για πολλούς Τρικαλινούς η άποψη για τον πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων είναι αρνητική. Διέλυσε … στην κυριολεξία το Ίδρυμα και το όποιο … θετικό έργο το εξαΰλωσε με την άτακτη … φυγή του.
          Πριν γίνει, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Διοικητής δεν είχε καμία μόνιμη θέση στο Ε.Σ.Υ. Πρόσφατα πήρε μία στο Λαϊκό, ενδεχομένως , με τις … ευλογίες Πολάκη. Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες θα μάθουμε επακριβώς μετά τις 7 Ιουλίου, που θα έχει γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.
          Παραιτήθηκε, σχεδόν … προεκλογικά, για να εξασφαλίσει το μέλλον του, όπως προεκλογικά ήρθε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας η σύζυγός του. Σύντομα θα ξέρουμε και γι’ αυτήν την περίπτωση περισσότερα. Πάντως, το «απεταξάμην τον Σατανά» είναι γεγονός.
          Το να κρίνουν ή να επικρίνουν τον πρώην Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες, γιατί έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.
          Εκείνοι που ευεργετήθηκαν από τον πρώην Διοικητή καλά κάνουν και τον … λιβανίζουν, σαν τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου, που δεν έβαλαν, όμως, και τα ονόματά τους κάτω από την υποστηρικτική δήλωση …!
          Είναι, φυσικά, λίγοι, όπως και εκείνοι που νοσηλεύτηκαν επί πολύ καιρό στο Ίδρυμα, αλλά σε … σουίτες. Πιθανώς και αυτοί δικαιολογούνται …!
          Ταυτόχρονα, όμως, κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να διακηρύσσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο άνθρωπος αυτός, πέραν της κακής του συμπεριφοράς, αφού κατηγορούσε μέχρι και τον Δήμαρχο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, έδειξε και μεγάλη αυταρχικότητα και κυριολεκτικά άφησε μεγάλες πληγές στους εργαζόμενους στο Νοσηλευτικό αυτό Ίδρυμα.
          Θα αναφέρω τι έγραψε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο γνωστός σύντροφος Γιώργος Χονδρός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στις 30-5-2019 για τον απελθόντα Διοικητή. «Ο ρίψασπις Παρθένης ήρθε και κατάφερε να μαλώσει με τους μισούς γιατρούς του Νοσοκομείου, ακυρώνοντας μόνος του το όποιο έργο στο Ίδρυμα». Είχε άδικο;
          Όλοι τους θα κριθούν, γιατί κάποτε και οι κρίνοντες … κρίνονται.
          Ο μύθος του Τσίπρα και των ανθρώπων του κομματικού σωλήνα κατέρρευσε και η ελπίδα ξαναγεννιέται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσυρε σε πρόωρες εθνικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι η μεγάλη ελπίδα για μια νέα Ελλάδα σεβαστή από φίλους και εχθρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.