Τελευταίες Ειδήσεις

Απάντηση της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. στις δηλώσεις περί «καμένης γης»




Με αφορμή τις δηλώσεις μελών και στελεχών της αντιπολίτευσης περί «καμένης γης», η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις προσεχείς εθνικές εκλογές έχει καταστεί περισσότερο από ξεκάθαρο ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην υλοποίηση πολιτικών που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και του εισοδήματός τους, ειδικά για τους πιο ευαίσθητους και αδύναμους, δηλαδή στην αποκαλούμενη Κοινωνική Ατζέντα η οποία είναι δεσμευμένη και δρομολογημένη, και σε πολιτικές που είναι προσαρμοσμένες στη βάση των αριθμών και της στατιστικής, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και η Ελλάδα εφάρμοζε τα μνημόνια δημοσιονομικής προσαρμογής που της επιβάλλονταν.
Πρόκειται για πολιτικές που έχουν πληγώσει και είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του ελληνικού λαού, όπως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις οποίες με περισσή βιάση έσπευσαν να υπερασπιστούν την επαύριο κιόλας των Ευρωεκλογών ο κ. Στουρνάρας και η κ. Ξαφά, αλλά και πολιτικές όπως η απόρριψη της ρύθμισης των 120 δόσεων που δίνει ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον κ. Βρούτση ‘‘επηρεάζουν την κουλτούρα πληρωμών’’…
Γεγονός είναι ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επιβαρύνθηκε το υψηλό κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, που είχαν ως συνέπεια την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και την περιθωριοποίησή της.

Με την υλοποίηση της Κοινωνικής Ατζέντας η μεσαία τάξη επιχειρεί σήμερα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να φέρει την ισορροπία που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, ύστερα από μια περίπου δεκαετία σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής.
Γι’ αυτό και όταν ακούω δηλώσεις περί ‘‘καμένης γης’’ με φοβίζει, επειδή προοιωνίζει πολιτικές που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία. Δυστυχώς κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι αριθμοί μιας λανθασμένης εξίσωσης προς επίλυση. Δεν μπορούν κάποιοι με την στάση τους, την συμπεριφορά τους και τα λεγόμενά τους να κλείνουν το μάτι στις Βρυξέλλες για την λήψη σκληρότερων μέτρων.
Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές πρέπει όλοι να προβληματιστούμε έντονα για το μέλλον της χώρας και να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον αυτό το κρατούμε όλοι στα χέρια μας. Όπως έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανέβα το πρώτο σκαλοπάτι με πίστη. Δεν χρειάζεται να βλέπεις όλη την σκάλα, αρκεί να κάνεις το πρώτο βήμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.