Τελευταίες Ειδήσεις

Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου - Τη δευτέρα 10 Ιουνίου πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου - Τη δευτέρα  10 Ιουνίου πάω στον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΟι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1 για την ημερομηνία των εκλογών.
«Είναι η πρώτη φορά νομίζω σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των πολιτών κι επισπεύδει μια εκλογική διαδικασία από την ευρωπαϊκή κάλπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στην ΕΡΤ:
«Δεν παραιτήθηκα, δεν είπα ότι φεύγω από τη μάχη. Θα δώσω τη μάχη με καθαρό το δίλημμα για τον ελληνικό λαό για την επόμενη τετραετία. Προανήγγειλα την επίσπευση της διαδικασίας. Αρχικά το είχα προσδιορίσει στις 30 Ιουνίου, όμως μετά την επικοινωνία που είχα με τον κ. Γαβρόγλου για τις πανελλαδικές εξετάσεις αποφασίσαμε οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου. Η μέγιστη προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα είναι 30 ημέρες. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα να πάω νωρίτερα στον ΠτΔ. Στον κ. Παυλόπουλο θα πάω τη Δευτέρα 10 του μηνός". 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα:
«Η βουλή θα μείνει ανοιχτή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ίσως και Σάββατο. Υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που πρέπει να νομοθετηθούν τώρα και αφορούν τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας, δεν μιλάμε για ρουσφέτια. Δεν μιλάμε για φωτογραφικές τροπολογίες όταν πρόκειται για τις αναγκαίες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, όπως π.χ. με τη Βιομηχανία Ζάχαρης».
«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ασκήσει τα καθήκοντά της μέχρι την τελευταία στιγμή όπως το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.