Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Από 10-13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον ΠτΔ - "Βροχή" οι τροπολογίες αυτή την εβδομάδα στη Βουλή

meteoravoice | 6:53 μ.μ. Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019 |
Posted on
 • Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019
 • by
 • meteoravoice
 • in
 • Ετικέτες

 • Από 10-13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον ΠτΔ - "Βροχή" οι τροπολογίες αυτή την εβδομάδα στη ΒουλήΗ Βουλή θα είναι ανοικτή μέχρι να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της και ανεξάρτητα αν θα υπάρχει ή όχι νομοθετικό έργο». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, εκτιμώντας ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 10 με 13 Ιουνίου και σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη κανονικότητα της λειτουργίας της».
  «Η Βουλή σήμερα διαλύεται με πρόταση του πρωθυπουργού, και μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πλήρως τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της, για αυτό και δεν θα γίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση ούτε θα αντικατασταθεί κανείς υπουργός εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών. Η διάλυσή της δεν προέρχεται ούτε από αδυναμία της Βουλής ούτε από πτώση της κυβέρνησης. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη κανονικότητα της λειτουργίας της Βουλής», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

  Παράλληλα, ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου. «Είναι αυτονόητο ότι κατά το Σύνταγμα δεν θα μπορούσε να γίνει διάλυση της Βουλής. Είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο ότι θα είναι ανοικτή η Βουλή μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει η προκήρυξη των εκλογών», προσέθεσε.
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, «αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει αρκετή δουλειά», καθώς «θα συζητηθούν οι δύο Ποινικοί Κώδικες που θα είναι ξεχωριστά νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης, δύο κυρώσεις συμβάσεων καθώς και ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
  «Δεν θεωρώ ενδεχόμενο να υπάρξει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την άλλη εβδομάδα, όμως είναι σαφές ότι η Βουλή θα είναι ανοικτή», ανέφερε. Ακόμα, διευκρίνισε ότι τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έρθουν με τη διαδικασία των κωδίκων και θα ψηφιστούν στο σύνολο τους από την Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη χωρίς τροπολογίες, σημειώνοντας ότι «έγινε έγκαιρα η διαβούλευση τους και υπάρχει συγκερασμός απόψεων ανάμεσα στη κυβέρνηση και τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές».
  Όπως είπε, αύριο Τετάρτη θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στην Ολομέλεια οι δύο κυρώσεις συμβάσεων, η επεξεργασία των οποίων έχει ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα κυρωθεί η σύμβαση του υπουργείου Υγείας για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσθέτοντας ότι σε αυτό το νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να κατατεθούν τροπολογίες από υπουργούς. «Ευελπιστώ ότι δεν θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα αλλά θα είναι αναγκαίες που θα αφορούν επείγοντα ζητήματα και συγκεκριμένο πληθυσμό», σημείωσε ο κ. Βούτσης.
  Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι θα γίνει η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή, ωστόσο δεν θα έρθει στην Ολομέλεια γιατί δεν υπάρχει χρόνος. «Είναι ένα σοβαρό νομοσχέδιο, μετά και τις παρεμβάσεις του ΣτΕ αποτελεί ύλη για δημόσια συζήτηση, δεν θα έρθει ενδεχομένως τώρα στην Ολομέλεια, ελπίζω όμως ότι θα είναι από τους πρώτους νόμους που θα έρθουν στην επόμενη περίοδο», ανέφερε.
  Σχετικά με τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη κυβέρνηση, ο κ.Βούτσης σημείωσε: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μητσοτάκης χθες, και σήμερα στελέχη του κόμματος του, επανέλαβαν ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Την ίδια γνώμη έχει και το ΚΙΝΑΛ. Όπως ανακοίνωσαν θα μπαίνουν στην αρχή της διαδικασίας στην αίθουσα για να θέτουν τη γνώμη τους για το σύνολο των θεμάτων. Κάθε κόμμα έχει τη δικιά του θέση, εγώ δεν μπορώ να τη μεταφράσω ούτε να αντιδικήσω ποιο κόμμα θα είναι μέσα ή όχι. Αυτά θα κριθούν».
  Ακόμα ανέφερε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα παρέπεμψε στην Ολομέλεια τη λήψη απόφασης για την υιοθεσία των τέκνων του ήρωα υποπλοίαρχου του Λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή και ο οποίος είχε σώσει πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμα του στα νησιά του Αιγαίου.
  Τέλος ο κ. Βούτσης έκανε γνωστό ότι, με τη συναίνεση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα στείλει επιστολή στον ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, ο οποίος χειρίζεται την δικογραφία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, με την οποία θα του ζητά να προχωρήσει κανονικά το έργο του και θα διευκρινίζει ότι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης. Όπως διευκρίνισε, η επιστολή θα σταλεί για να μην θεωρηθεί ότι η Βουλή είναι υπεύθυνη σε περίπτωση παραγραφής του αδικήματος.
  Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
  Εντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί το πρόγραμμα της Βουλής, που αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων. Η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση πως επιχειρεί να «τακτοποιήσει» εκκρεμότητες, μία ανάσα πριν τις εθνικές εκλογές.
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει πως «δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτή την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε». Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κώστας Τσιάρας επεσήμανε πως «λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και το κέλευσμα των επιταγών αυτής της κυβέρνησης».
  Πυρά εξαπέλυσε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που επεσήμανε πως «δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στη συζήτηση και την ψήφιση». Όπως είπε, σοβαρά θέματα όπως είναι οι ποινικοί κώδικες δεν μπορεί να περνάνε με εξπρές διαδικασίες.
  Για απαράδεκτη διαδικασία έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ θα διατυπώσει τη θέση του και θα αποχωρήσει από τις επιτροπές. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί να περάσει μπαράζ τροπολογιών με τα νομοσχέδια, το Ποτάμι θα αποχωρήσει, προειδοποίησε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2019 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW