Τελευταίες Ειδήσεις

Πιστοποιητικό Ζωής


Η φιλόλογος και μουσικός Μάρη Τσαμακίδου Παπαποστόλου θα παρευρεθεί στη Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 9 Μάϊου στις 6:30 μ.μ. για να παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα Πιστοποιητικό Ζωής  .

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Μαρούσκα χαίρεται την παιδική της ηλικία σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Όταν ήταν οκτώ χρόνων ο πατέρας της πεθαίνει. Η μητέρα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ανατροφή της μικρής και την περιβάλλει με πολλή αγάπη και φροντίδα, κρύβοντάς της όμως ένα μυστικό ζωής. Όμως η ζωή τα φέρνει έτσι που λίγο καιρό μετά τον θάνατο του πατέρα της,  η Μαρούσκα το μαθαίνει δίχως να το αντιληφθεί κανένας. Το κρύβει από τη μητέρα της και απ’ όλους, συγγενείς και φίλους. Τι ρόλο θα παίξει αυτό το καλά κρυμμένο μυστικό στη ζωή της Μαρούσκας;

 


Μικρό βιογραφικό
Η Μάρη Τσαμακίδου Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και υπηρέτησε ως καθηγήτρια και γυμνασιάρχης επί 31 χρόνια σε σχολεία της Καρδίτσας,  όπου ζει από το 1982. Μικρές συλλογές διηγημάτων και ποιημάτων, όπως τα «Λογοτεχνικά Ιντερμέδια», «Φθέγγομαι» κλπ δημοσιοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά. Το διήγημά της «Έπρεπε ν΄ανθίσει;» απέσπασε έπαινο σε διαγωνισμό του "BONSAISTORIES". Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Βόλου. Το "Πιστοποιητικό ζωής" είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.