Τελευταίες Ειδήσεις

Παρουσίαση - ενημέρωση προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής



  
Μία όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, με συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Ν. Τρικάλων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δούνε από κοντά διάφορα οχήματα της αστυνομίας και ιδιαίτερα τα δύο από τα τέσσερα νέα ποδήλατα που περιπολούν στην πόλη των Τρικάλων, με τους οδηγούς-ποδηλάτες αστυνομικούς που εφοδιάστηκε η Αστυνομική Διεύθυνση του Ν. Τρικάλων.
   Στον προαύλιο χώρο του σχολείου παραβρέθηκαν  επίσης μία  μηχανή και ένα περιπολικό του τοπικού Αστυνομικού τμήματος Καλαμπάκας που περιλαμβάνονται στον στόλο της.
    Η εκδήλωση περιλάμβανε αρχικά ενημέρωση από τον Διευθυντή του Σχολείου για τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Αστυνομία στη σύγχρονη εποχή και στην ανάγκη της αρμονικής συνύπαρξης και της συνεργασίας της με τους πολίτες με γνώμονα πάντα τη βοήθεια, την πρόληψη ατυχημάτων και την ενημέρωση.

   Στη συνέχεια καλωσόρισε όλους τους αστυνομικούς που προσήλθαν στο σχολείο, αναφέροντας ότι η δράση αυτή γίνεται καθώς το σχολείο υλοποιεί πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Α και Β τάξη του σχολείου, παρουσιάζοντας αρχικά τους δύο ποδηλάτες-αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και ήταν οι Μουτσικόπουλος Απόστολος και Σκρέκας Ευθύμιος και από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας τον οδηγό της μηχανής κ. Σαμαρά Χρήστο, τους υπεύθυνους του περιπολικού κ. Κουκουσούλη Γρηγόριο και Μπαζίμα Ιωάννη, την κ. Μπούγλα Μαρία της Τουριστικής Αστυνομίας και την κ. Παπαχρήστου Δήμητρα από το Γραφείο Τροχαίας που ήταν και η υπεύθυνη παρουσίασης που πραγματοποίησε στους μαθητές του σχολείου για τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών στο δρόμο.
  Έγινε επίδειξη των νέων ποδηλάτων περιπολίας της πόλης των Τρικάλων από τους αναβάτες αστυνομικούς και ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών για τον νέο ρόλο του ποδηλάτη αστυνομικού, ένας θεσμός που υπάρχει ήδη στο εξωτερικό.
   Η συνέχεια έγινε την παρουσίαση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής από την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ενημέρωση για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη μη σωστή τήρηση των κανόνων της κυκλοφορίας και ειδικότερα στην οδική ασφάλεια.
   Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εκδήλωση και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους αστυνομικούς.
   Ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Καραγεώργος ευχαρίστησε το κλιμάκιο των αστυνομικών που παραβρέθηκαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και επίσης ευχαριστεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Τρικάλων κ. Σπηλιώπουλο Γεώργιο που αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.