Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ή ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;



Ευρωεκλογές 2019.
Ένα μαύρο φάντασμα πλανιέται, τούτη την εποχή,  πάνω από την Ενωμένη Ευρώπη. Το φάντασμα της διάλυσής της στα εξ ων συνετέθη: σε ανταγωνιζόμενα Κράτη – Έθνη. Δεν είναι μόνον η αποχώρηση της Μεγ. Βρετανίας, οι αποσχιστικές τάσεις, η άνοδος της Ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο ευρωσκεπτικισμός σε όλη την Ενωμένη Ευρώπη. Είναι κυρίως, η αμφισβήτηση της χρησιμότητάς της για τους πολλούς, για τους νέους, για τους άνεργους, για τους φτωχούς, για τα άτομα με αναπηρίες, για τις χώρες που υποδέχονται τα μεγάλα προσφυγικά– μεταναστευτικά ρεύματα, για τις Χώρες του Νότου, για τις Χώρες που απειλούνται τα σύνορά τους – η ΑΟΖ -  όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.
Λίγες μόλις μέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές και τις πιο κρίσιμες Ευρωπαϊκές Εκλογές, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, προκάλεσε μια γενικευμένη συζήτηση στη Βουλή, με πρόταση δυσπιστίας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.
Εταράχθη, δήλωσε,  σφόδρα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  από την ατυχή  ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ανακάλυψε και τον όρο «Πολακισμός». Και καταλόγισε στον Παύλο  Πολάκη, όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα,  όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Ο Παύλος, λέει, επινόησε, μεταξύ άλλων,  και  το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» που είναι εξόχως «διχαστικό». Ενώ το σύνθημα του αντιπροέδρου της ΝΔ  «να ρίξουμε τους κομμουνιστές από τη Κυβέρνηση»  είναι εξόχως  «ενωτικό»  και  συνοδεύει τα άλλα  «ευγενικά»  συνθήματα αβάσταχτης ελαφρότητας  περί «ελαττωματικών ιδεών της Αριστεράς»,  περί  «συναλλαγής» της Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τις συντάξεις και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη  και περί  «εσχάτης προδοσίας» την ώρα των προκλητικών Τουρκικών απειλών.
 
Ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος,  μπορεί να ενοχλήθηκε και εκείνος από τα σχόλια του Παύλου για τον τρόπο  διορισμού  του στο ΕΣΥ, αλλά έκανε κάτι αφάνταστα καλύτερο από τη πρόταση μομφής του κ.Μητσοτάκη. Ζήτησε αντιπαράθεση επιχειρημάτων για την αντιμετώπιση της αναπηρίας και των ατόμων με αναπηρίες. Δυστυχώς δεν έγινε αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ευτυχώς, η ομιλία της Μπέτυ Σκούφα, έδωσε όλα τα δεδομένα για την αντιμετώπιση της αναπηρίας και των αναπήρων από τη κυβερνητική πολιτική.
Αυτές τις μέρες   ανακοινώθηκε και  η επιστροφή του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» στο κοινωφελή προσανατολισμό του. Ένα υπερσύγχρονο Νοσηλευτικό «κόσμημα» στο Κέντρο της Αθήνας, με 25  Χειρουργεία, 38  κλίνες ΜΕΘ, 24 κλίνες Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, 78 κλίνες βραχείας νοσηλείας… γίνεται Νοσοκομείο του ΕΣΥ μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με το Ίδρυμα Ωνάση και να κατατεθεί πρόταση εξαγοράς του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» από την Τράπεζα Πειραιώς που το λειτουργούσε ως Ιδιωτική Κλινική. Μεταξύ των πρωταγωνιστών αυτής της χρήσιμης προσπάθειας εξαγοράς του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»,  που προσφέρει στο ΕΣΥ και σε κάθε  ασθενή – πλούσιο ή φτωχό, ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο - αυτό το πολύτιμο Νοσοκομείο,  ήταν  και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Τι είναι λοιπόν «Πολακισμός»; Οι επιπόλαιες  δηλώσεις για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, το απαγορευμένο δημόσιο κάπνισμα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείασ,  οι αγριάδες του Παύλου  ή και  η τεράστια συμβολή του  στην στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς και στην αποκάλυψη των ΣΚΑΝΔΆΛΩΝ διασπάθισης του δημοσίου χρήματος:  τη μετατροπή του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» - Κοινωφελούς Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  σε Ιδιωτική Κλινική, τη μετατροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε άντρο διαπλοκής και συναλλαγών, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ; 
Η ΝΔ έκανε τη πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη  ως «προνουντσιαμέντο», ως αντιπερισπασμό και  σημαία ευκαιρίας για να μην συζητούνται αυτά που κυρίως ενδιαφέρουν τους πολίτες: η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας 9 χρόνια μετά τα μνημόνια εσωτερικής υποτίμησης, η νέα εποχή μετά την χειραφέτηση της χώρας από την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της, η αποκατάσταση της λεηλασίας,  η βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους, η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, τα κίνητρα επιστροφής στην Ελλάδα των χαρισματικών νέων που ξενιτεύτηκαν,  η παραγωγική ανασυγκρότηση,   οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία -  στο κράτος – στη δημόσια διοίκηση – στο φορολογικό σύστημα – στη κοινωνική πολιτική – στην υγεία – στη πρόνοια – στη παιδεία,   οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ανάκαμψη  και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, τα μόνιμα   μέτρα ανακούφισης και  ελάφρυνσης  των στρωμάτων που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση…  
Η ΝΔ έκανε τη πρόταση μομφής για να αλλάξει την ατζέντα από τα ζητήματα που αναδεικνύουν τις μεγάλες προγραμματικές αντιθέσεις των Κομμάτων  μπροστά στις κρίσιμες Εκλογές. Ήθελε μια κίτρινη  ατζέντα με πολακισμό, πετσιτολογία,  κοτερολογία.
Όμως, η μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας  σε πρόταση εμπιστοσύνης προς τη Κυβέρνηση,  επανέφερε τον δημόσιο διάλογο  στα μεγάλα  διακυβεύματα για την Ελλάδα και την Ενωμένη Ευρώπη. Και στη συζήτηση αυτή είναι φανερό το συγκριτικό ιδεολογικοπολιτικό  πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ως Κόμματος της σύγχρονης Αριστεράς,  που επιδιώκει τη συγκρότηση του Προοδευτικού Μετώπου για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας σε μια διαφορετική  Ευρώπη : στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης, της ειρηνικής συμβίωσης των λαών,  της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, του νέου Διαφωτισμού, της ποιότητας ζωής,  της ανθρωπιάς.
Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα μετά την 21/8/2018. Επανέκτησε βαθμούς ελευθερίας, απελευθερώθηκε από τις εκβιαστικές εμμονές των δανειστών της στη θεωρία της εσωτερικής υποτίμησης, μείωσε την ανεργία κατά 10 μονάδες, έχει αποθεματικό μαξιλάρι 31 δις ευρώ, μεγένθυνε τη βιομηχανική παραγωγή - τις εξαγωγές της, έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης…
«Η Ελλάδα είναι πια μια διαφορετική χώρα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναλάβει τις δικές της τύχες χωρίς πρόσθετη στήριξη» διαπίστωσε ο Μάριο Σεντένο. Με το συμπέρασμα αυτό συμφωνούν όλοι οι αντικειμενικοί αναλυτές της πορείας και της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας. Αδικείτε τη χώρα όταν εσείς ανακαλύπτετε λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, όταν παρουσιάζετε το καταστροφολογικό σενάριο για τη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα, όταν επινοείτε διάλυση του ΕΣΥ…
Η σημερινή Ελλάδα μετατράπηκε σε πρωταγωνιστική φιλειρηνική δύναμη στα Βαλκάνια, είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο – σε αντίθεση με τον τυχοδιωκτικό ρόλο της Τουρκίας, έχει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, έγινε Κόμβος Διαμετακομιστικός – Ενεργειακός – Εμπορικός – τουριστικός.
Και αυτή η Ελλάδα, μπορεί να προχωρήσει στη σταδιακή δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, σε μόνιμα μέτρα ανακούφισης και ελάφρυνσης των στρωμάτων που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη αρκετά από τα μέτρα αυτά. Έχει ανακοινώσει και το ολιστικό Στρατηγικό Σχέδιο Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όλες τις σημαντικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που το προωθούν.
Για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα μας, για τη συγκρότηση του Προοδευτικού Μετώπου στην Ελλάδα και την Ευρώπη,  για το τεκμηριωμένο Σχέδιό μας για το μέλλον, η Κυβέρνηση ζητά την εμπιστοσύνη της Βουλής και εμείς, η ΚΟ, Το Κόμμα μας ζητά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτή η συζήτηση στη Βουλή, που έγινε με πρωτοβουλία του κ.Μητσοτάκη για να προκαλέσει πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ,  ενισχύει τελικά  τη προσπάθειά μας να έχουμε μια 3η λαϊκή εντολή για τη Προοδευτική Αναγέννηση στην Ελλάδα και για την συμβολή μας  στη δημοκρατική και κοινωνική εμβάθυνση της Ενωμένης Ευρώπης.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.