Τελευταίες Ειδήσεις

« ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ»


         
Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»
             Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων
                                         ΘΟΔΩΡΗ   ΑΛΕΚΟΥ
Σε μια πρόσφατη δημόσια  αναφορά,ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Χ.Παπαγεωργίου, προσπαθώντας  να παραδώσει μαθήματα με χαρακτηριστικά  «οδηγιών  προς ναυτιλομένους»-προφανώς επειδή είναι και εκπ/κός-τόνισε πως ο Δήμος είναι μόνο φορέας υλοποίησης των έργων ,αναφερόμενος στο γεγονός πως άδικα κατηγορείται η σημερινή αρχή για οικειοποίηση ξένων έργων ,κυρίως της Περιφέρειας. Μάλιστα με δηκτικό ύφος τόνισε πως  αυτό δεν πρέπει να το αγνοούν όσοι κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ,γιατί άλλως εκτίθενται!
Κύριε Παπαγεωργίου,
Προφανώς εσείς εκτίθεσθε περισσότερο κάνοντας αυτές τις αναφορές ,δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ως δημοτική αρχή ασκείτε απλά μια διαχείριση και τίποτα άλλο . Ότι προκύπτει δεν λέτε όχι και το υλοποιείτε! Ναι έτσι είναι ,βαδίζετε χωρίς πυξίδα και  χωρίς ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο.
Κύριε Παπαγεωργίου,
Είναι άλλο ποιος προτείνει ένα έργο ή μια μελέτη και άλλο ποιος μπορεί να είναι ο φορέας υλοποίησης ενός έργου η μιας μελέτης!
Ένας Δήμος επιβάλλεται να έχει το δικό του όραμα. Επιβάλλεται να έχει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου μέσα από Εθνικούς πόρους αλλά και μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.
Άλλο να είσαι φορέας υλοποίησης και άλλο να παίρνεις έργα που ανήκουν στην Περιφέρεια και να τα οικειοποιείσαι.

Για ποια  πράγματα παινεύεστε κύριε Παπαγεωργίου; Με τι χρήματα προγραμματίζετε και υλοποιείτε; Με δικά σας χρήματα  ή με χρήματα της Περιφέρειας;
Μιλήστε μας λοιπόν τι έργα έχει ο Δήμος ενταγμένα σε διάφορα προγράμματα από Εθνικούς πόρους και τι απορρόφηση υπήρξε. Τι έργα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. Αν φυσικά υπάρχουν και ποια; Τι αριθμό προγραμματικών συμβάσεων υπογράψατε και πόσες απ’αυτές υλοποιήθηκαν.
Κύριε Παπαγεωργίου,
Οι φιέστες που κατά καιρούς έγιναν παίρνουν τέλος!
Τέλος γιατί αποδείχθηκε πως ο θησαυρός ήταν άνθρακες!
Κλείνοντας σας προκαλώ να μας πείτε το δικό σας στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο πάνω σε τομείς κυρίαρχους ,όπως ενδεικτικά θα μπορούσα να αναφέρω την οικονομική ανάπτυξη,τον τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, τα αδέσποτα,την εξυπηρέτηση του πολίτη,την ποιότητα ζωής,την κοινωνική μέριμνα,τον πολιτισμό,την παιδεία,τον αθλητισμό κλπ. ,φυσικά αναφέρομαι στην πενταετία που παρήλθε.
Όχι κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν θα σας κάνουμε την χάρη.
Ρίξτε μια ματιά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας και δείτε πόσοι εκτίθενται καθημερινώς με προσωπικές και ιδιωτικές αναφορές .Πόσοι αγνοούν ότι βασικό προσόν είναι οι ικανότητες, η πρότερη αυτοδιοικητική συμπεριφορά- όσοι βέβαια έχουν- η συμμετοχή τους στα κοινά προβλήματα,οι γνώσεις τους κλπ.κλπ.
Πώς και πόσοι στρατολογήθηκαν την τελευταία στιγμή από τον επικεφαλής,για να συμπληρωθεί ο πολυπόθητος αριθμός πενήντα (50) ,πράγμα που τελικά δεν επιτεύχθηκε.
Αυτά για να αποκαθίσταται η αλήθεια και να αξιολογούνται δεόντωςαυτού του είδους οι νουθεσίες.
                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.