Τελευταίες Ειδήσεις

« Περιοδειών …συνέχεια- Εικόνες εγκατάλειψης»


Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος»
          Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων
                                    ΘΟΔΩΡΗ  ΑΛΕΚΟΥ
           
Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία στα χωριά του πρώην δήμου Τυμφαίων χθες,με την επίσκεψη στην : Καλλιθέα , Φλαμπουρέσι και Φωτεινό.
Δυστυχώς βρεθήκαμε και τη δεύτερη ημέρα στο ίδιο έργο θεατές ! Εικόνες εγκατάλειψης σ’όλα τα χωριά ,που δυστυχώς έχουν συνέπειες στην καθημερινότητα των κατοίκων ,ήταν η σύνθεση του τοπίου και των συνθηκών που επικρατούν .
Χωριά ,ένα βήμα από την Καλ/κα ,αφημένα στη μοίρα τους και τους κατοίκους εξαγριωμένους ,ο καθένας με τον τρόπο του να εκφράζει την αγανάκτησή του.
Νερό, συντήρηση αγροτικής οδοποιϊας, βελτίωση φωτισμού, καλλωπισμός και καθαρισμός  κοινόχρηστων χώρων, εκχιονισμός δρόμων τους χειμερινούς μήνες, καθαρισμός ρεμάτων, στήριξη αγροτοτουρισμού, προβολή της λίμνης Λογγά ως τουριστικού προορισμού, λειτουργία του εκεί  περιπτέρου,καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων,έγκαιρη απόδοση των καυσόξυλων που δικαιούνται οι κάτοικοι,,λειτουργία και αξιοποίηση του Λαογραφικού Μουσείου Λογγά,συντήρηση και αναβάθμιση των γηπέδων,λειτουργία υγειονομικού σταθμού ,είναι τα κυρίαρχα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων ,δημιουργώντας αναρίθμητα αδιέξοδα.
Η απαξίωση των πολιτών από την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής,αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Τα τοπικά συμβούλια ,χωρίς ουσιαστικό ρόλο και οι τοπικοί πρόεδροι ικέτες σε έναν δήμο που στρέφει το βλέμμα αλλού ,λες και δεν είναι οι πολίτες αυτοί συμπολίτες μας.
Αυτό είναι το σήμερα που σύντομα θα γίνει χθες!
Μια νέα μέρα πρέπει να ξημερώσει μετά τις εκλογές.
Μια νέα μέρα που θ’αφήσει πίσω την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των χωριών.
Μια νέα μέρα που η Νέα Δημοτική Αρχή θα δείξει έμπρακτα την στήριξη της  και το ενδιαφέρον της.
Μια νέα μέρα που τα τοπικά συμβούλια και οι τοπικοί  πρόεδροι θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινωνιών τους.
Μια νέα μέρα που δεν θα παρακαλούν τους παράγοντες ,αλλά θα συναποφασίζουν με ετήσιο προγραμματισμό για έργα του τόπου τους.
Μια νέα μέρα που θα έχουν το σεβασμό της Δημοτικής Αρχής.

                                         ΓΡΑΦΕΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.