Τελευταίες Ειδήσεις

« Το οδοιπορικό …συνεχίζεται»



Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»
    Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων
                                      ΘΟΔΩΡΗ  ΑΛΕΚΟΥ
               
Ολοκληρώθηκε και η διήμερη περιοδεία ,στα χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Κλεινοβού, του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος» του Θοδωρή Αλέκου, ο οποίος παραβρέθηκε εκεί  με πλειάδα στελεχών ,ακούγοντας τα προβλήματα των ανθρώπων.
Αμπέλια,Κλεινοβός, Καλογριανή και Γλυκομηλιά την πρώτη μέρα και Παλιοχώρι , Αηδόνα και Χρυσομηλιά τη δεύτερη μέρα.
Χωριά με απίστευτη φυσική ομορφιά,πνιγμένα στο πράσινο, θυμίζουν κάτι από ελβετικό- αυστριακό τοπίο.
Χαίρεσαι πραγματικά να απολαμβάνεις την φύση κάνοντας ένα ατέλειωτο οδοιπορικό με τα μάτια χωρίς να υφίσταται κορεσμός!
Πρόκειται για χωριά που κατοικούνται από υπερήφανους ανθρώπους- συνδημότες μας,οι οποίοι συνεχίζουν παρά τις διαρκώς υφιστάμενες δυσκολίες να επιμένουν  και να  ελπίζουν!
Ξεχασμένα λοιπόν ορεινά χωριά με απονευρωμένα και ανίσχυρα τοπικά συμβούλια,στο έλεος των πέντε ανέμων, ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους.
‘Εντονη η δυσφορία των κατοίκων στο σύνολό τους ,νιώθουν στο πετσί τους την απόλυτη εγκατάλειψη από την δημοτική αρχή!

Εξέφρασαν σε όλους τους τόνους με όλες …..τις λέξεις, την απόλυτη αγανάκτησή τους για τα έργα που περίμεναν να γίνουν και τα οποία δεν έγιναν ποτέ.
Κυριαρχεί το κακό οδικό δίκτυο και ακολουθούν:
Η συντήρηση της εσωτερικής οδοποιϊας,της αγροτικής οδοποιϊας, ,η βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων στις κτηνοτροφικές μονάδες και τα αγροκτήματα,η βελτίωση του φωτισμού των χωριών (καμμένες λάμπες,ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού),πρόσβαση ικανοποιητική στο Ιντερνετ, διευθέτηση ρεμάτων και σημείων μεγάλης επικινδυνότητας για τους κατοίκους,παρεμβάσεις στις κοίτες των ποτάμων προς αποτροπή ακραίων φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες, συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων γηπέδων, παρεμβάσεις για ηλεκτροδότηση στα ποιμνιοστάσια,επισκευή ποτιστρών και κατασκευή νέων και τέλος κατασκευή και συντήρηση υδατοδεξαμενών και υδραγωγείων.
Τα προαναφερθέντα είναι μερικά από τα έργα που τους υποσχέθηκε η δημοτική αρχή του κ. Σινάνη και ουδέν έπραξε!
Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία έχουν αφήσει παντού το στίγμα τους ,αλλά οι υπεύθυνοι δεν φαίνεται να συγκινούνται καθόλου.Είναι ντροπιαστική και συγχρόνως εξοργιστική η αδιαφορία της δημοτικής αρχής.
Τα χωριά έχουν ανάγκες καθημερινές μικρές και μεγάλες ,τόνισαν οι κάτοικοι,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτιά για να τις ακούσουν . Τα χωριά έχασαν την ευπρέπεια και την υπερηφάνεια.Οι τοπικοί άρχοντες ,εραστές του ονείρου της κάλπης που έρχεται,φωτογραφίζονται αδιαλείπτως για τα κοινωνικά δίκτυα λέγοντας πως όλα βαίνουν καλώς!! Αναρίθμητες φωτογραφίσεις και καθημερινές εμφανίσεις στα κοινωνικά δίκτυα για λαϊκή κατάναλωση και φυσικά για την πολυπόθητη υφαρπαγή της ψήφου.
Με ιδιαίτερα δηκτικό ύφος μας τόνισαν πως η αναλγησία της σημερινής δημοτικής αρχής θ’αντιμετωπιστεί δεόντως και μάλιστα κάποιοι χαριτολογώντας είπαν: Το σανό να είναι φρέσκο γιατί το χθεσινό δεν το τρώμε κύριοι!!!
Από την πλευρά του ο κ. Αλέκος τόνισε πως βασικός στόχος της παράταξης είναι η αναβάθμιση των τοπικών διαμερισμάτων με σκοπό τα χωριά να ξαναπάρουν ζωή και  να βρουν την χαμένη τους αίγλη. Θέλουμε,τόνισε, τα χωριά αυτά να μπουν πάλι σε ρυθμούς κανονικότητος και να βελτιωθούν οι υποδομές  μιας ευπρεπούς ζωής των κατοίκων. Ο Δήμος θ’αποκτήσει ξανά ανθρώπινο πρόσωπο,θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους δημότες και θα επιλύει άμεσα τα προβλήματα της καθημερινότητας με την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων.
Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση αλλά και ανάπτυξη της περιοχής θα παίξει η ανάδειξη και προώθηση του όρους Τριγγία ,ως ιδανικού προορισμού για ορειβατικό σκι και σκι αντοχής.
Η αλαζονία και η « ….ενός ανδρός αρχή»,δεν θα βρίσκει ερείσματα πλέον στην άσκηση της εξουσίας. Η νέα δημοτική αρχή θα αφουγκράζεται τους πολίτες και τις ανάγκες τους.
Η μικροπολιτική και οι εγωϊσμοί δεν θα έχουν καμία θέση στην δημοκρατική άσκηση της εξουσίας.-
                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.