Τελευταίες Ειδήσεις

Novartis: Ζητείται άρση ασυλίας Λοβέρδου. Θύελλα αντιδράσεων - Καταγγέλλουν σκευωρία


Novartis: Ζητείται άρση ασυλίας Λοβέρδου. Θύελλα αντιδράσεων - Καταγγέλλουν σκευωρίαΔεκατέσσερις μήνες από τη διαβίβαση της δικογραφίας για την Novartis στη Βουλή για 10 πολιτικά πρόσωπα και 11 μήνες, μετά την επιστροφή της στη Δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας του Κοινοβουλίου να ελέγξει το αδίκημα της δωροδοκίας, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κατέληξε σε ενδείξεις τέλεσης του εν λόγω αδικήματος από τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί προκειμένου να τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων διαβιβάζουν τη δικογραφία ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τους Αντώνη Σαμαρά, Αδωνη Γεωργιάδη , Μάριο Σαλμά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον νυν κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ενώ η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο για 4 πολιτικά πρόσωπα εις βάρος των οποίων δεν προέκυψαν στοιχεία. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2018, η Βουλή έκρινε ότι είναι αναρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για ενδεχόμενη δωροδοκία σε βάρος των παραπάνω 10  πολιτικών προσώπων, καταλήγοντας ότι το συγκεκριμένο αδίκημα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς τελείται επ’ ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων και όχι στο πλαίσιο αυτών. Συνεπώς κρίθηκε ότι δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.
Πλην των πολιτικών προσώπων οι εισαγγελείς καλούν σε ανωμοτί εξηγήσεις πάνω από 20 μη πολιτικά πρόσωπα.
Τα στοιχεία
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδείξεις περί δωροδοκίας του Ανδρέα Λοβέρδου αφορούν την περίοδο Απρίλιου 2011-Μαίου 2012 και προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και video από εσωτερικές ενημερώσεις στελεχών της Novartis.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 4 σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας αφενός υπερτιμολογήθηκαν αφετέρου τέθηκαν σε κυκλοφορία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Επιπλέον την επίμαχη περίοδο η Novartis εμφανίζεται να έχει αυξημένους τζίρους σε σχέση με το παρελθόν οι οποίοι στη συνέχεια μειώνονται και πάλι.
Παράλληλα φαίνεται μία εταιρεία επικοινωνίας να χρησιμοποιήθηκε από την φαρμακοβιομηχανία ως «όχημα» για τις δωροδοκίες καθώς εντοπίστηκε να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια για διαφήμιση σε 3 Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τα οποία όταν ρωτήθηκαν από τους εισαγγελείς απάντησαν ότι ουδέποτε παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες.
Αρχείο
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές έως τον Μάιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και για τα 5 πολιτικά πρόσωπα που παραμένει προς το παρόν ανοιχτή και για όσους δεν προκύψουν στοιχεία να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο.
Στη Βουλή το πόρισμα
Το πόρισμα της δικογραφίας αναμένται να σταλεί την Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες.
Novartis: Έντονη αντίδραση Λοβέρδου για το αίτημα άρσης της ασυλίας
Έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου για το αίτημα άρσης της ασυλίας. Κάνει λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών». 
Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:
«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.
Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.
Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».
ΝΔ για Novartis: Η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση
Η ΝΔ με ανακοίνωση της, με αφορμή το τμήμα της δικογραφίας για τη Novartis που έφτασε απόψε στη Βουλή, κάνει λόγο για την «μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων» .
Η ΝΔ αφήνει αιχμές εναντίον δικαστικών λειτουργών για τους οποίους σημειώνει πως «δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων.
Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες άλλωστε είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.
Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».
 ΚΙΝΑΛ: Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα
«Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση  της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις.
Και συνεχίζει το ΚΙΝΑΛ: «Ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα... με δόσεις».
«Δεν θα της περάσει. Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν» καταλήγει.
Καλογήρου για Novartis: Αποδοκιμαστέα η επίθεση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη
Μαξίμου: Ολος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές
Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του γραφείου του πρωθυπουργού απαντώντας στις σκληρές ανακοινώσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
Το Μαξίμου αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες.
Σήμερα όμως,  μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους.
Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.
Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες,  υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους».
Άδωνις Γεωργιάδης για Λοβέρδο: Μαζί σου Αντρέα
Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το αίτημα για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε θέση μέσω ανάρτησής του στα social media.
«Είναι περιττό να τονίσω ότι δεν πιστεύω απολύτως τίποτε από τις ανοησίες κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ως Υπουργός Υγείας συνέβαλε καθοριστικά στην μείωση της δαπάνης και κτύπησε τις Φαρμακοβιομηχανίες και τη Novartis! Μαζί σου Ανδρέα» το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.