Τελευταίες Ειδήσεις

Γιάννης Λεμπέσης - Μήπως;


Το νέο τραγούδι του Γιάννη Λεμπέση είναι μια ανατομία της εποχής μας
Με τον ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό ερωτηματικό τίτλο: «Μήπως;» κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group το καινούργιο τραγούδι του τραγουδοποιού Γιάννη Λεμπέση.

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά το : «Θέλουμε και τα τραβάμε», που έδωσε και το τίτλο στο επετειακό διπλό cd για τα 30 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία, ο Λεμπέσης επανέρχεται με ένα αμιγώς κοινωνικό λαϊκό τραγούδι στο οποίο έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική και ερμηνεύει ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα στιβαρό και μετρημένο γνήσιο «λαϊκό ζεϊμπέκικο» με αύρα από τα παλιά αριστουργήματα του λαϊκού μας τραγουδιού, με σημερινό ύφος και ήχο που αποδεικνύει ότι και σήμερα το ΑΛΗΘΙΝΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ είναι παρόν, επίκαιρο, διαχρονικό και ουσιαστικό.
LEMPESHS MHPWS
Οι στίχοι του «Μήπως;», είναι μία σειρά από ρητορικά ερωτήματα (με αυτονόητες απαντήσεις) που εμπεριέχουν μια πικρή ειρωνεία για τα τεκταινόμενα των καιρών μας, που δυστυχώς εκτός από επίκαιρα είναι και διαχρονικά.

Ερωτήματα που έχει ο καθένας μας και για το λόγο αυτό οι στίχοι του τραγουδιού μας αγγίζουν όλους.

Βέβαια ο Λεμπέσης στα 34 χρόνια της πλούσιας δισκογραφικής του παρουσίας έχει καταθέσει δεκάδες γνήσια λαϊκά τραγούδια («Σας μιλάω σοβαρά», «Άνθρωποι και ανθρωπάκια», «Όλα είναι μια βιτρίνα», «Τρέμω για το μέλλον», «Αναρχικά συνθήματα», «Το παραμύθι πάει νερό», «Θέλουμε και τα τραβάμε» και πολλά άλλα).

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη δισκογραφική του αποτύπωση το 1986 ήταν το προφητικό τραγούδι του: «Σας μιλάω σοβαρά όλοι ζουν με δανεικά», πού έδωσε το στίγμα της μουσικής και στιχουργικής του πορείας.

Ο Γιάννης Λεμπέσης πορεύεται πάντα με οδηγό το δημιουργικό του χάρισμα, το σεβασμό στην πλούσια λαϊκή μας παράδοση και τη συγκινητική αγάπη και αποδοχή του κοινού, που στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών τον έχει καθιερώσει ως έναν γνήσιο εκφραστή της λαϊκής ψυχής.

Στο άρτιο μουσικά και τεχνικά αποτέλεσμα του: «Μήπως;» εκτός από την ώριμη, εκφραστική και ψυχωμένη ερμηνεία του Λεμπέση, συνέβαλαν τα μέγιστα οι σπουδαίοι φίλοι του μουσικοί, που το αγάπησαν και το υποστήριξαν με τον ιδανικότερο τρόπο.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Δημήτρης Κρητικός, ο επί 35 χρόνια μόνιμος συνεργάτης του Πορφύρης Κονάς στο ακορντεόν, ο σπουδαίος Θεόδωρος Κυδωνιεύς στις κιθάρες και ο μαέστρος και άριστος μουσικός Γιάννης Φουστέρης στο πιάνο και το μπάσο.

Η ηχογράφηση έγινε το Μάρτιο του 2019 στο Studio Emphasis του Γιάννη Φουστέρη.

Καλή ακρόαση.

Το «Μήπως;» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Κατεβάστε το από το iTunes
Κατεβάστε το από το Google Store Store
Κατεβάστε το από το Amazon
Ακούστε το από το Spotify
Ακούστε το από το Napster

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.