Τελευταίες Ειδήσεις

Περιοδεία των υποψηφίων τις «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας





Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Χαντζιάρας ,οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βαγγέλης Δημουλάς και Βάσω Μπακάση καθώς  και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και στελέχη του Κ.Κ.Ε. επισκεφθήκανε και μιλήσανε με τους εργαζόμενους στο Εργοστάσιο Ξυλείας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το μόνο που απέμεινε στη χώρα αφού τα άλλα έχουν κλείσει από χρόνια κάτι που προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους για το μέλλον της κατάστασης και στην Καλαμπάκα.
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια τονίσανε ότι οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή το 2016 αναφέροντας τα προβλήματα και ζητώντας από την κυβέρνηση να αναδείξει τις προθέσεις της για το εργοστάσιο.
Φυσικά από τότε δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ενώ συνεχίζεται η υποβάθμισή του με τις εργολαβίες και τους 8μηνους εργαζόμενους.
 Όμως, όλοι οι Δήμοι θα μπορούσαν να προμηθεύονται τις ξυλοκατασκευές (παιδικές χαρές, παγκάκια, κιόσκια, λυόμενα, κλπ) από την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου!

Προτιμούν όμως να δίνονται αυτά τα έργα σε ιδιώτες….
Πολλοί μάλιστα επικαλούνται ότι το υπάρχον προσωπικό δεν έχει την εξειδίκευση και την εμπειρία για τέτοια έργα….. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όμως απαντούν ότι αυτό συμβαίνει όχι επειδή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, αλλά επειδή δεν προλαβαίνουν!
Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, με 8μηνες συμβάσεις το προσωπικό δεν προλαβαίνει να εξειδικευθεί αφού μόλις αρχίσουν να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας και συντήρησης των μηχανημάτων λήγει η σύμβασή τους και αποχωρούν!

Αυτό είναι από μόνο του ένας κύκλος που σε συνδυασμό με την παλαίωση των μηχανημάτων, οδηγεί αναπόφευκτα στο λουκέτο!
Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων με την απελευθέρωση της αγοράς, τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και στον τομέα των ξυλοκατασκευών.

Η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου μπορεί να αναπτυχθεί αξιοποιώντας την ξυλεία από τα δάση της γύρω περιοχής της Καλαμπάκας και των χωριών, με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό δίνοντας δουλειά σε εργαζόμενους, καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων σε δομές(σχολεία, πλατείες, πάρκα αναψυχής, πολιτιστικούς συλλόγους, κ.α) αλλά και κατοικίες.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους διαχρονικά και διεκδικούμε:

Επαναλειτουργία της βιομηχανίας  με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
Ανανέωση του εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας και παραγωγής.
Να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Δυναμώνουμε παντού με την ψήφο μας
τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,
σε Δήμους, Περιφέρεια, Ευρωεκλογές!




 ΚΟΒ Καλαμπάκας του ΚΚΕ-  08/04/2019                            


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.