Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων-Στόχος είναι η νίκη στις εκλογές και όχι ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα





Κλίμα αισιοδοξίας και προοπτικής νίκης βγήκε μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Κυριακής η Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  μ.μ. στο χώρο του Φρουρίου Τρικάλων, για την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο  Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε πως οι προοδευτικές αριστερές ιδέες οραματίζονταιμια ενωμένη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη, ενάντια στο δηλητήριο του νεοφιλελευθερισμού που ποτίζει τα ακροδεξιά στοιχεία, χαρακτηρίζοντας στην ουσία πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι τους νεοφιλελεύθερους Ευρωπαίους ηγέτες Βέμπερ, Όρμπαν και Σαλβίνι. Όσοι ψηφίσουν ΝΔ στις ευρωεκλογές, που είναι η αντίστοιχη πολιτική έκφραση αυτών των νεοφιλελεύθερων ηγετών στην Ελλάδα,  στην ουσία ψηφίζουν περικοπές κονδυλίων για την κοινωνική παιδεία και υγεία και γενικά για το κοινωνικό κράτος, για το οποίο μάχεται να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Μουζάλας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός στην δική του ομιλία, έκανε λόγο ότι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο δεν είναι μόνο η έντονη παρουσία της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά η εδραίωση του ακροδεξιού λόγου στη ρητορική των δεξιών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη αντίστασης απέναντι σε αυτές τις προοπτικές που πάνε να δημιουργηθούν, έχοντας ως μόνο στόχο την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ευθέως λόγο για «ασφαλιστικό Πινοσέτ» που έχει καταρρεύσει πανηγυρικά, διακηρύσσοντας πως για κάθε πέντε που θα φεύγουν από την εργασία τους, μόνο ένας θα προσλαμβάνεται. Οι ευρωεκλογές έχουν εθνική σημασία για την χώρα μας, κατέληξε κλείνοντας ο κ. Μουζάλας.
Ο καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής,στάθηκε στην ομιλία του στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, απ’ αυτή που πάει να δημιουργηθεί στην Ευρώπη με την εδραίωση και γιγάντωση των ακροδεξιών ιδεών, με μοναδικό στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και όσον αφορά για την συμφωνία των Πρεσπών, καλύτερα ας αφήσουμε να μιλήσει το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη στο πέρασμα του χρόνου, δηλώνοντας βέβαιος πως υπάρχουν ήδη απτά δείγματα για την επιτυχία αυτής της συμφωνίας.
Τέλος παραβρέθηκε και η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας πως τα Τρίκαλα είναι μια πόλη με μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράδοση, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας από την συγκέντρωση του Γαλατσίου, ενώ εξέφρασε την χαρά της βλέποντας μέσα στην αίθουσα γνώριμους φίλους από τα παλιά, δηλώνοντας πως αξίζει πραγματικά τον κόπο να συστρατευθούμε όλοι μαζί πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, βγαίνοντας όλοι μπροστά νικητές στους αγώνες.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους Βουλευτές, τα μέλη της ΝΕ, λοιπά μέλη και στελέχη του κόμματος, ήταν και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ, όπως ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θόδωρος Σπανός, ο Σάκης Ξάφος και άλλοι, θέλοντας έτσι με την παρουσία τους να τονίσουν τις σχέσεις πολιτικής συμπόρευσης που έχουν οικοδομήθει ανάμεσα στα δύο κόμματα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
tin.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.