Τελευταίες Ειδήσεις

« Ελλάς το μεγαλείο σου»


               
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λοιπόν σήμερα από τον σημερινό δήμαρχο, ο οποίος κατάφερε να πετύχει αυτό που πάντα πετυχαίνει:Να κουράζει το ακροατήριο, επενδύοντας στον βερμπαλισμό και θεωρώντας για ακόμη μια φορά πως με αυτή την τακτική θα καταφέρει να αποδομήσει τους αντιπάλους του.
Παντελής άγνοια για την σπουδαιότητα της λακωνικότητας ,η οποία όταν υπηρετείται, συμβάλει στην δημιουργία μιας ουσιώδους επικοινωνίας ,και ως εκ τούτου αποφεύγεται η ιδιαίτερα κουραστική φλυαρία.
Πόσο πιο ωραίο ,αλήθεια θα ήταν να μπορεί κάποιος να στηρίζει τα επιχειρήματά του και τις όποιες αναφορές στα επιτεύγματά του, σε έναν απλό και λιτό λόγο ,χωρίς περιττές φλυαρίες!
Δυστυχώς είναι αστείο και θα έλεγα ιδιαίτερα θλιβερό όταν ακούγονται υπερφίαλες αναφορές που στόχο έχουν να αναδείξουν μια εικονική πραγματικότητα.
Οποίας μαγείας λεκτικές εκφράσεις ! Εγώ επέλεξα,για να μην κουράσω, να σταθώ επιλεκτικά σε κάποιες από αυτές, χρησιμοποιώντας αυτά που ο κ.δήμαρχος είπε,με το ερώτημα :
Κύριε Δήμαρχε τελικά απευθύνεστε σε νοήμονες ή αφελείς;
1.    Τα επόμενα χρόνια ( προφανώς υπονοούσε την επόμενη τετραετία) θα φύγουμε από την Καλ/κα, θα πάμε στα χωριά. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. Να πάει ο επισκέπτης ,ο τουρίστας  στο Γάβρο να μείνει πέντε ( 5 ) βραδιές ,να τρώει το φρέσκο αυγουλάκι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τη φρέσκια ντομάτα ,το φρέσκο τυρί και να βλέπει και τα σκυλιά!!

Υποσημείωση-Υπενθύμιση: 1.Στην Καλ/κά οι επισκέπτες-τουρίστες μένουν το πολύ ένα βράδυ ή και κανένα ,2. Τα αδέσποτα σκυλιά είναι ένα από τα άλυτα προβλήματα της σημερινής δημοτικής αρχής στην πόλη μας και φυσικά οι επισκέπτες που τα βλέπουν αποχωρούν κάθε άλλο παρά με καλές εντυπώσεις.

2.Η μονιμότητα της Μητρόπολης ,είναι έργο πνευματικό.
Τόσο μικροί δήμοι-προφανώς εννοούσε σε μέγεθος –δεν έχουν Μητρόπολη.Όλοι ήταν αντίθετοι με τη μονιμότητα!!
Υποσημείωση-Υπενθύμιση:1. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία ήταν υπέρ της μονιμότητας,2.Υπάρχουν πάρα πολλοί μικροί δήμοι στην Ελλάδα με μόνιμη Μητρόπολη.Παραθέτω μερικές μητροπόλεις με την όποια επιφύλαξη: Σισανίου, Τριφυλίας,Γουμενίσης ,Γόρτυνος, Δρυϊνουπόλεως ,Ελευθερουπόλεως,Ιερισσού,Μηθύμνης κ.λ.π., κ.λ.π.

3.Πολιτικός δεν είμαι ,είμαι όμως κοινωνικός .Μου λείπει το πεζοδρόμιο. Όταν βγω έξω θα καθίσω στο πρώτο μαγαζί.
Υποσημείωση: Είναι αρετή η ικανότητα να πλησιάζεις και να έρχεσαι κοντά στους άλλους ανθρώπους,είναι αρετή η εξωστρέφεια, είναι αρετή ο αλτρουϊσμός.

4. Για τα κατά καιρούς δελτία τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας είπε: Έχουν ρίξει τόνους λάσπη προς το πρόσωπό μου,νομίζω πως κακώς ξόδεψαν τόση μελάνι.
Υποσημείωση: Μη φοβάστε κύριε Δήμαρχε, η λάσπη πέφτει εκεί που κολλάει και θέλει ονοματεπώνυμο για να κολλήσει,σε σας δεν κολλάει γιατί δεν είναι λάσπη!! Εσείς συνεχίστε να εκτελείτε τα καθήκοντά σας και τις υποχρεώσεις σας με αξιοπρέπεια  και αγνοείστε τέτοιου είδους επιλήψιμες ενέργειες.

5. Όλα στο Δήμο λειτουργούν εντάξει. Δεν βγήκε κανείς στο ραδιόφωνο να διαμαρτυρηθεί!!
Υποσημείωση:Αυτό κι αν δεν είναι αλήθεια! Άρα λοιπόν η συμπεριφορά των πολιτών έχει τα χαρακτηριστικά αντίληψης υπηκόων βασιλείας και όχι πολιτών που ξέρουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες.
Στην κρίση σας το λεχθέν. Απλά κύριε δήμαρχε έχετε υπ’ όψιν ότι στις 26 του Μάη τελειώνει το παραμύθι του Δημάρχου σωτήρα,για κοιμισμένους δημότες .Τελειώνει το παραμύθι του κακού βασιλιά και των αγαθών υπηκόων του.

6. Οι νέοι υποψήφιοι που ήρθαν στον συνδυασμό,ήρθαν γιατί είδαν πως έγινε έργο. Πάνε να παίξουν στον Ολυμπιακό ,στον Παναθηναϊκό ,στην Αεκ, όχι σε μικρή ομάδα!
Υποσημείωση: Τα συμπεράσματα δικά σας.

7. Ζητώ από τους δημότες να με εκλέξουν από την πρώτη Κυριακή, για να βγούμε αυτοδύναμοι. Ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει με συνεργασίες!Τις συνεργασίες όποτε θέλω τις κάνω!!
Υποσημείωση: « No comment- Ουδέν σχόλιο»

Εγώ τι άλλο να πω ,θα κλείσω με επίλογο ένα αξέχαστο λαϊκο τράγουδι ,ενός αλησμόνητου τραγουδιστή ,του    Νίκου Ξυλούρη με τίτλο : « Ο πραματευτής» ,το οποίο μεταξύ άλλων λέει:
Κουβαρίστρες,βελονάκια,ψιλολόγια ένα σωρό……..
Μαντηλάκια ,τσιμπιδάκια ,πραματιές πολλώ λογιώ…..

                                                    Σας ευχαριστώ
 Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης ,Ενεργός Πολίτης,Δημότης του Δήμου Μετεώρων, με την επισήμανση πως οι μάχες δεν κερδίζονται με μύθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.