Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτυχής ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές στην Καλαμπάκα-Με εισηγητές τους κ.κ. Ευθ. Λέκκα, Θαν. Γκανά και Έλενα Φλόκα




«Φυσικές καταστροφές, ο ρόλος των τοπικών αρχών στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» στην Καλαμπάκα με διακεκριμένους εισηγητές.
Η καθόλα επιτυχής και ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πράσινης Κιβωτού, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Μετεώρων με προσκεκλημένους τους κ.κ. Λέκκα, Γκανά και Φλόκα τους οποίους προλόγισαν εκ μέρους του τοπικού παραρτήματος της κιβωτού οι κ.κ. Καλκάνη και Τζιότζιου-Μηλιώνη.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των τοπικών φορέων και  κοινωνιών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και κυρίως των νέων για το μέλλον του πλανήτη μας ενώ το πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους ομιλητές οι οποίοι με γλαφυρό τρόπο και επιστημονικά επιχειρήματα και στοιχεία έδωσαν το καλύτερο δυνατόν για την ενημέρωση επί του θέματος.
Σημειώνεται ότι εισηγητές της ημερίδας ήταν:

Ο κ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές-Νέα Επιστημονικά, Τεχνολογικά και Επιχειρησιακά Δεδομένα από Πρόσφατες Καταστροφές σε Εθνικό και Παγκόσμιο Επίπεδο»
Ο κ. Θανάσης Γκανάς, Δρ. Γεωλόγος – Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,
με θέμα: “Προηγμένες διαστημικές τεχνολογίες για πρόβλεψη και αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών”
Η κα Έλενα Φλόκα, Καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, με θέμα: «Κλιματικές αλλαγές: ενδείξεις, αίτια και αβεβαιότητες»
Η ημερίδα αυτή με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών που πρωτοστατούν στην έρευνα, πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, φιλοδοξεί να ενημερώσει να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους αρμόδιους, για αυτά τα φαινόμενα που εντείνονται σε όλο τον κόσμο και δεν γνωρίζουμε πότε θα χτυπήσουν την πόρτα μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.