Τελευταίες Ειδήσεις

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή- Για να δοθούν σε όλους δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις ενόψει των εκλογών



Δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις ενόψει των εκλογών ζητάει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Δελής.
Η Ερώτηση αναφέρει τα εξής:
«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χιλιάδες εργαζόμενοι χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τους δήμους όπου είναι εγγεγραμμένοι για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Τα έξοδα μετακίνησης των εκλογέων, πολλές φορές ολόκληρων λαϊκών οικογενειών, είναι υπέρογκα, χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια να βρουν φτηνό τρόπο μεταφοράς, σε βάρος της ταχύτητας και ασφάλειας της μετακίνησης των ίδιων και των οικογενειών τους.
Τα ακριβά εισιτήρια των μέσων μεταφοράς (πλοίων, λεωφορείων, τρένων) αποτελούν σοβαρό εμπόδιο, στην ουσία περιορίζουν απαράδεκτα την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος του ''εκλέγειν'' σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που εξασφαλίζεται έκπτωση στα εισιτήρια για τη μετακίνηση των εκλογέων, το υπόλοιπο της δαπάνης πρέπει να το αναλαμβάνει το Κράτος και όχι να πληρώνουν οι πολίτες για να ασκούν το δικαίωμά τους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση:
·         Για τη δωρεάν μετακίνηση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, από και προς όλες τις περιοχές της χώρας και με όλα τα μέσα (πλοία, λεωφορεία, τρένα), τόσο κατά τις ημέρες ψηφοφορίας (26 Μάη και 2 Ιούνη) όσο και δύο ημέρες πριν και μετά από αυτές».

ΤΡΙΚΑΛΑ  02/04/2019                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.