Τελευταίες Ειδήσεις

Στο Δασαρχείο Καλαμπάκας ο Θοδωρής Αλέκος


Το Δασαρχείο Καλαμπάκας, επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι, όπου τους περίμενε ο Δασάρχης κ. Πίσσιας Χρήστος.
Αρχικά, το ενδιαφέρον της συζήτησης μονοπώλησε η επαναλειτουργία του εργοστάσιου ξυλείας της Καλαμπάκας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά κυρίως οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και οι νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, σε ένα τόπο με μακρά παράδοση και αγάπη στην επεξεργασία του ξύλου.
Υπήρξε ενημέρωση για το τεράστιο πρόβλημα που έχει εμφανιστεί σε ολόκληρη την περιοχή με μία σοβαρή ασθένεια που πλήττει τα πλατάνια, το μεταχρωματικό έλκος. Επισημάνθηκαν εν συντομία, οι τρόποι πρόληψης και καταπολέμησης της ασθένειας.
Σημειώθηκαν οι τιτάνιες προσπάθειες του Δασαρχείου να διατηρήσουν τη λειτουργία του πεστροφογεννητικού σταθμού Ασπροποτάμου, που λειτουργεί από το 1973 στη θέση «Κουκουφλί». Είναι ίσως ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής  άγριας πέστροφας της Ελλάδας  και εμπλουτίζει τα ποτάμια μας. Επισημάνθηκε η ανάγκη για την περαιτέρω προστασία της άγριας πέστροφας από την παράνομη αλιεία, ενός συχνού φαινόμενου που πλήττει όχι μόνο τον Ασπροπόταμο, αλλά και πολλά ορεινά ποτάμια της χώρας.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τις υποδομές του Δασαρχείου μας, με χαρά ειπώθηκε  ότι δεν υπάρχουν ζητήματα πέραν του μόνιμου προβλήματος της θέρμανσης του κτιρίου.
Θετικός ήταν ο κ. Πίσσιας προς την ομάδα του Θοδωρή Αλέκου για μελλοντικές συνεργασίες που σχετίζονται με την διάθεση, παρατημένων πλέον και αναξιοποίητων, ακινήτων και κτιριακών υποδομών, από το Δασαρχείο προς το Δήμο.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.