Τελευταίες Ειδήσεις

Στο ΚΕΝΑΚΑΠ ο Θοδωρής Αλέκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι


Την έδρα της αναπτυξιακής εταιρείας ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. , στην Καλαμπάκα, επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι.
Εκεί, τους υποδέχτηκε το προσωπικό της εταιρείας και η ομάδα του κ. Αλέκου είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Κουτή Βάϊο.
Η περίοδος που διανύεται, βρίσκει την εταιρεία σε ετοιμότητα καθώς μέχρι το καλοκαίρι, θα λήξει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την προκήρυξη διάφορων ιδιωτικών έργων.
Αναμένεται μέσα στο Μάιο, η απόφαση ένταξης των δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που είναι το αναρριχητικό κέντρο Χασίων και η ανάπλαση της περιοχής γύρω από τη ΔΕΗ.
Η ομάδα του κ. Αλέκου ενημερώθηκε ότι προβλέπεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσα στο 2019 καθώς και ότι το 99% των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν έχει πλέον κλείσει.
Ο κ. Κουτής με αισιοδοξία προβλέπει περισσότερη δράση της εταιρείας στο μέλλον ενώ τόνισε ότι το ΚΕΝΑΚΑΠ είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο που έχει πολλές αναξιοποίητες προοπτικές ακόμη και θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο και από τους δήμους που μετέχουν.
Ο κ. Αλέκος ενημέρωσε το διευθυντή σχετικά με το στόχο του να δημιουργήσει ως αυριανός δήμαρχος, το προπονητικό κέντρο Ασπροποτάμου, στη Κρανιά, με θετική ανταπόκριση του κ. Κουτή να αναλάβει η εταιρεία την εκπόνηση της μελέτης.

Από το προσωπικό της εταιρείας διανεμήθηκε στην ομάδα του κ. Αλέκου ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα με τίτλο «Η Βλαχόστρατα του Ασπροποτάμου» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από τα πανέμορφα χωριά της ορεινής αυτής περιοχής με επίκεντρο τη μετακινούμενη κτηνοτροφία και έναν ολόκληρο πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από αυτή. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένταξη της «Βλαχόστρατας» στη Διακρατική Συνεργασία «Διαδρομές και Πολιτισμός της νομαδικής ζωής» και φιλοδοξεί να ενταχθεί στην άυλη πολιτισμική κληρονομιά της UNESCO.
Η αναπτυξιακή εταιρεία ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. έχει ιδρυθεί το 1992 και απασχολεί προσωπικό οκτώ ατόμων. Οι μέτοχοι της εταιρείας είναι κυρίως δήμοι (Μετεώρων, Πύλης, Φαρκαδώνας, Τρικκαίων, Τζουμέρκων, Αργιθέας) αλλά και πολλών συνεταιρισμών και φορέων της περιοχής. Σημειώνεται, ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο Δήμος Μετεώρων με ποσοστό 40,94 % ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δήμος Πύλης με ποσοστό 20,82 %
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.