Τελευταίες Ειδήσεις

Η υπερφορολόγηση συνεχίζει να πλήττει τον Έλληνα φορολογούμενο



Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις φέτος, και θα καταβάλουν μαζί με τον ΕΝΦΙΑ περί τα 6,2 δισ.

Στην ουσία κάθε φορολογούμενος θα δώσει κατά μέσο όρο 1000 ευρώ στην εφορία.

Λέμε ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Τότε γιατί υπάρχει ακόμη η εισφορά... η έκτακτη όπως την είχαν πει κάποτε, η εισφορά αλληλεγγύης; Δεν πρέπει να καταργηθεί αφού επιστρέφουμε στην κανονικότητα; Ο διπλός ΈΝΦΙΑ; Αναρωτιέται ο Οικονομολόγος Παναγιώτης Λιαργόβας.

Και ενώ για άλλη μία φορά η κυβέρνηση άφηνε για καιρό να εννοηθεί ότι αν άνοιγε το TAXIS σχετικά νωρίς θα μπορούσαν οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος να είναι περισσότερες, τελικά θα είναι και πάλι τρεις διμηνιαίες, ενώ θα υπάρχουν και διπλές πληρωμές από τον Αύγουστο λόγο του ΕΝΦΙΑ.



Η αφαίμαξη η φορολογική συνεχίζεται έχει έρθει η ώρα της κρίσης, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο επόμενο διάστημα. Η αύξηση των εμμέσων φόρων η οποία είναι ραγδαία και αποτυπώνεται σε όλα τα μεγέθη. Τονίζει ο Φοροτεχνικός Δημήτρης Πανοζάχος.

Επιπλέον είναι πολλοί εκείνοι που και φέτος θα βρεθούν να πληρώνουν περισσότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα εισοδήματα που δήλωσαν, καθώς θα πιαστούν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φοροτεχνικό Παναγιώτη Παντελή οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν προσοχή στο θέμα των τεκμηρίων καθώς πέρυσι 1,9 εκατ. φορολογούμενοι πλήρωσαν φόρο μόνο και μόνο στο υποτιθέμενο στο τεκμαρτό εισόδημα.

Σύμφωνα πάντως με τους οικονομολόγος, με τόσο βαριά φορολογία είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει η ανάπτυξη που χρειαζόμαστε για να αφήσουμε στην πραγματικότητα πίσω μας την κρίση.

Ενδεικτικό της υπερφορολόγησης που βιώνουν οι Έλληνες μάλιστα είναι το γεγονός ότι από τη μία αυξάνονται οι οφειλές και μειώνονται τα υπόλοιπα που έχουν μπει σε ρύθμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.