Τελευταίες Ειδήσεις

«Η μάσκα της ψευδαίσθησης» της Μαργαρίτας Χαντζιάρα παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα



Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πολλών Τρικαλινών φίλων του βιβλίου, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στον φιλόξενο χώρο της Σουίτα Art Café,το βιβλίο της Μαργαρίτας Χαντζιάρα «Η μάσκα της ψευδαίσθησης» που κυκλοφορεί από τιςεκδόσεις «Φυλάτος».
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Βασίλειος Πανάγος και ο εκδότης Κωνσταντίνος Φυλάτος. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο μαθηματικός, ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας Νίκος Μάντζιος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος ψυχικής υγείας και οικονομολόγος Κάλλυ Παπαδογιάννη.
Στο μυθιστόρημα αυτό η Μαργαρίτα Χαντζιάρα, πλέκει ένα έξυπνο σενάριο εξιστορημένο με συνοχή και πυκνή αφηγηματική ροή και καταφέρνει με ρεαλισμό να τυλίξει την καθημερινότητα σε ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου. Η συγγραφέας χειρίζεται σωστά τη γλώσσα και κατευθύνει γοργά την πλοκή χωρίς να την αφήσει καθόλου να λιμνάσει, κάνοντας την πρώτη της δουλειά όχι μόνο ένα ακόμα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά ένα δυνατό εχέγγυο για μια πολλά υποσχόμενη βιβλιογραφική πορεία στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Εκεί που η σκηνή του εγκλήματος μιας αιματηρής δολοφονίας είναι ένα κολλέγιο και στην κάτω πλευρά της καλογυαλισμένης επιφάνειας της αστικής αγγλικής κοινωνίας κρύβεται η θαμπή της αντανάκλαση, γεμάτη με σκοτεινά και καλά κρυμμένα μυστικά, την ίδια στιγμή, μια μυστικιστική αίρεση στα χιονισμένα βουνά της Σκωτίας, της οποίας η δράση φτάνει να απειλεί τις χαλαρές κοινωνικές δομές του Λονδίνου, μυεί τους ακολούθους της στον σκοταδισμό, κρύβει πίσω από χοντρούς και αδιαπέραστους μεσαιωνικούς τοίχους τρομακτικές πρακτικές, ανθρώπους καταδικασμένους στο σκοτάδι και περιπλέκει την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Δυνατές περιγραφές,  καθηλωτικά σκηνικά και πολύ ενδιαφέροντες και συνάμα ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι τα εργαλεία που η νέα συγγραφέας χρησιμοποιεί με άνεση. Εισάγοντάς μας σε κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως η άκριτη χρήση της τεχνολογίας ή οι ψυχικές ασθένειες, αγγίζει  με γλώσσα απλή και κατανοητή σε όλους και με ευχάριστο συνάμα τρόπο, προεκτάσεις και εκφάνσεις κοινωνικών φαινομένων, αλλά και προσωπικών καταστάσεων που όλοι έχουμε δει, ζήσει ή και προσποιηθεί την ανυπαρξία τους.
Αν είστε φαν των μυστηρίων, των βροχερών λονδρέζικων σκηνικών και των σκηνών εγκλήματος θα μαγνητιστείτε στην ατμόσφαιρα του βιβλίου από την πρώτη κιόλας σελίδα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «Μάσκα της ψευδαίσθησης» θα καταφέρει να σας ταξιδέψει σε μυστηριώδη ατμόσφαιρα, καθώς δημιουργεί την ανυπομονησία της επόμενης σελίδας και διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα, απνευστί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.